Bihać: Održana sjednica Upravnog odbora Privredne komore USK-a - Podržane aktivnosti vezane za organizaciju 7. Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS 2009

15.06.2009. 15:27 / Izvor: eKapija.ba
Bihać: Održana sjednica Upravnog odbora Privredne komore USK-a - Podržane aktivnosti vezane za organizaciju 7. Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS 2009

U Bihaću je 12. juna 2009. godine održana sjednica Upravnog odbora Privredne komore Unsko-sanskog kantona na kojoj je verificiran Izvještaj sa sjednice Komisije za izbor godišnjih nagrada i priznanja Privredne Komore USK-a za 2008. godinu i Odluka o dodjeli priznanja i nagrada za 2008. godinu, a potom se razgovaralo o organizaciji sajma "EKOBIS 2009".

Komisija za dodjelu priznanja PK USK u sastavu podnijela je Izvještaj i Odluku o nagradama i priznanjima PK USK za 2008. godinu, te u ime Komisije od Upravnog odbora zatražila da ih verificira.

Sjednica Komisije je održana 29. maja 2009. godine i tom prilikom su razmatrane pristigle prijave za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja PK USK za 2008. godinu, u skladu sa Pravilnikom o priznanjima, procedurama i kriterijima za izbor najuspješnijih privrednika – poduzetnika na području USK i Izmjenama Pravilnika o priznanjima, procedurama i kriterijima za izbor najuspješnijeg privrednika – poduzetnika na području Unsko-sanskog kantona.

Članovi Komisije su izvršili Izbor godišnjih nagrada i priznanja PK USK u skladu sa Javnim pozivom PK USK, dostavljenim prijavama i prijedlozima predsjednika i sekretara Grupacija PK USK, te primjenjujući kriterije za izbor u skladu sa Izmjenama Pravilnika o priznanjima, procedurama i kriterijima za izbor najuspješnijih privrednika – poduzetnika na području USK.

Na osnovu toga izvršena su rangiranja, te je zaključeno da se u uži izbor za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja PK USK izabere 17 privrednih društava. Odlučeno je da Zahvalnice dobije 9 privrednih društava, Plakete za najuspješnije malo, srednje i veliko privredno društvo po jedno privredno društvo, Plaketu za najuspješniju finansijsku instituciju u oblasti bankarstva i osiguranja također jedno privredno društvo, Grb komore 3 privredna društva i Zlatnu medalju za poduzetnički poduhvat godine jedno privredno društvo.

Informaciju o organizaciji sajma EKOBIS 2009. dao je predsjednik Privredne komore USK mr. Ismet Pašalić, dajući akcent na Program pratećih sadržaja sajma. Poseban akcent stavio je na Sajam Poslovnog povezivanja 2009. čiji je cilj povezivanje malih i srednjih poduzeća iz svjerozapadne regije BiH sa poduzećima iz EU.

Riječ je o sajmu koji organizira Regionalni centar za poslovno povezivanje, PLOD Centar Bihać u suradnji sa Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona i Općinom Bihać, a koji finansira Delegacija Evropske komisije u BiH i koji će se po prvi put održati ove godine na sajmu EKOBIS 2009.

Članovi Upravnog odbora PK USK jednoglasno su podržali sve do sada poduzete aktivnosti vezane za organizaciju 7. Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS 2009 i u tom smislu organizatoru PK USK stavili na raspolaganje svoju maksimalnu podršku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti