Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Danas u Mostaru probno puštanje prečistača otpadnih voda

20.06.2018. 09:44 / Izvor: Fena

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je za danas najavio probno puštanje otpadnih voda u prečistač, a ako prođe prema očekivanom, za desetak dana bit će svečana ceremonija puštanja otpadnih voda na prečistač Mostara.

Vjerujem kako smo došli do trenutka da mogu i švedski ambasador i Evropska komisija, i građani Mostara odahnuti - dodao je.

Na ovom projektu se radilo mnogo i naporno, istaknuo je Bešlić, uz poteškoća svakojake vrste - od onih s izvođačima, grčke krize, koja nas je zatekla, pa sve što se dalje odvijalo.

"Nadam se da ćemo za vrlo kratko vrijeme reći da je sve to iza nas. Zaboravit će se svi ti problemi, a ostat će ono što je trajno - Mostar će imati prečišćenu vodu koju će odlagati u Neretvu, tako da će građani Mostara i nizvodno na Neretvi imati benefit da će živjeti u jednoj zdravoj sredini i da ćemo ispunjavati sve one uvjete koje EU stavlja za učlanjenje", kazao je Bešlić, naglasivši da Mostar može biti ponosan na sve urađeno.

Zahvalio se svima onima koji su uistinu mnogo pomogli svojim sredstvima da se radovi privedu kraju, naglasivši kako ipak ne želi govoriti da su radovi privedeni kraju do svečanosti.

"Ostaje još neko vrijeme da se vidi kako sve to funkcionira", rekao je Bešlić.

Kada su u pitanju radovi na lijevoobalnom kolektoru, pojasnio je kako je prekinuto kopanje zbog turističke sezone u Titovoj ulici, ali je nastavljeno kopanje mikrotunela ispod rijeke takozvanog sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu. Vjeruje da će se do kraja godine radovi privesti kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti