Vijesti

Dogovor oko vodovoda u tunelu 60: "Ćiro" sve bliži Višegradu

06.05.2009. 15:56 / Izvor: Dnevne novine SAN

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović dogovorio se 05.05.2009. godine sa predstavnicima Željeznica RS da se dio gradskog vodovoda ne mora izmještati ispod šina obnovljene uskotračne pruge u tunelu 60 u Bosanskoj Jagodini, oko brda Dragomilja.

"Dogovoreno je da se cijevi pomjere do zida tunela, čime će se umnogome smanjiti troškovi prvobitnog projekta i ubrzati završetak preostale dionice pruge dužine 1,7 kilometara od naselja Glogova do željezničke stanice u gradu", rekao je Popović.

Za nekoliko dana biće otvoren i tender za odabir izvođača radova na izgradnji mosta na rijeci Rzav u naselju Glogova i pristupnog puta od ovog mjesta do magistalnog puta od ovog mjesta do magistralnog puta Dobrun - Višegrad na Rodić Brdu. Željeznice RS su obnovile 17 kilometara uskotračne turističke pruge od Vardišta do nadomak Višegrada, a 2004. godine ona je spojena "Šarganskom osmicom". Prošle godine su turisti sa "Šarganske osmice" mogli "ćirom" stići do željezničke stanici Dobrun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti