Firmi "Ećo Company" dodijeljen certifikat standarda kvaliteta - Najavljena nova kolekcija ekskluzivnog namještaja za 2010. godinu

24.12.2009. 13:35 / Izvor: eKapija.ba
Firmi 'Ećo Company' dodijeljen certifikat standarda kvaliteta - Najavljena nova kolekcija ekskluzivnog namještaja za 2010. godinu

Svečanost povodom dodjele certifikata ISO 9001:2008 za sistem upravljanja kvalitetom, koja je u srijedu 23. decembra upriličena u sjedištu kompanije "EĆO COMPANY", uz prisustvo velikog broja zvanica, poslovnih partnera i medija, predstavlja ključni događaj u smislu promocije sistemskog pristupa kvalitetu u državi uopće.

"Implementacijom sistema upravljanja kvalitetom obuhvaćen je svaki segment naše kompanije, od nabavke sirovina, istraživanja, razvoja, proizvodnih procesa pa sve do prodaje i marketinga, stoga je kvalitet prisutan u svakom području našeg djelovanja.

(Suad Ećo, Muamer Peljto)

Certifikat nas obavezuje na stalno poboljšavanje i razvoj standarda kvalitete, u interesu naših kupaca, međutim, ovo je tek početak ostvarivanja naše vizije razvoja, koja je osim kontinuiranog monitoringa i usavršavanja sistema upravljanja kvalitetom orijentirana i na usklađivanje sa svim evropskim normama i pravilnicima u oblasti industrije namještaja što će osjetno povećati obim izvoza na evropsko tržište", rekao je prisutnima prilikom obraćanja direktor kompanije Suad Ećo.

Certifikat ISO 9001:9008 Suadu Eći uručio je direktor međunarodno renomirane certifikacijske kuće TUVadria Muamer Peljto i tom prilikom rekao:

"Firma "Ećo company" ovim je putem potvrdila svoju lidersku poziciju u proizvodnji ekskluzivnog namještaja vrhunskog dizajna jer je osposobila svoj sistem upravljanja kvalitetom i dobila još jednu garanciju uspješnosti koju može s ovim certifikatom demonstrirati na evropskom tržištu."

Ovom prigodom u sklopu brand-a INSIDE koji predstavlja segment ekskluzivnog namještaja i enterijera "Ećo Company" najavljena je kolekcija 2010., koja će biti prezentovana javnosti početkom 2010. godine.

Dizajnerski tim koji radi na novoj kolekciji obećava veliki broj noviteta, novu kolekciju materijala te interesantne i moderne linije i oblike. Kolekcija će biti popraćena sloganom "Product of Bosnia and Herzegovina" čime se želi skrenuti pažnja javnosti da je cjelokupan proces izrade od ideje i dizajna do proizvodnje orjentisan na domaću pamet i ljudske resurse.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti