Igre na sreću: Osniva se regionalni loto

26.07.2010. 18:12 / Izvor: eKapija.ba
Igre na sreću: Osniva se regionalni loto

Dvodnevno oficijelno okupljanje predstavnika svih nacionalnih lutrija sa područja bivše Jugoslavije koje organizira Lutrija BiH počelo je danas u Sarajevu. Povod za ovo okupljanje jeste razrada i finalizacija koncepta zajedničke igre koju će organizirati Lutrije Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Prema riječima generalnog direktora Lutrije Bosne i Hercegovine Edhema Pašukana, ideja o zajedničkoj regionalnoj igri na sreću je rođena još 2001. godine, a na razradi koncepta se intenzivno radi posljednje dvije godine, od kada je osnovana Asocijacija lutrijskih organizacija Jugoistočne Evrope u Ljubljani, čija je jedna od zadaća i organiziranje pomenutog regionalnog projekta.

Igra će imati jedinstvenu uplatu, jedinstven nagradni fond i jedinstven jack pot, a bit će bazirana na sistemu igre Loto, sa jednim izvlačenjem sedmično.

"Ovo će biti naš pandan poznatoj igri Euro Milions koja se organizira u devet evropskih zemalja i to u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Austriji, Belgiji, Irskoj, Luksemburgu, Portugalu i Švicarskoj", istakao je Edhem Pašukan na današnjem radnom sastanku.

(Predstavnici Lutrije BiH, Hrtvatske Lutrije i Lutrije Makedonije u Casino paviljonu)

Lutrija Bosne i Hercegovine ulazi u ovaj projekat kao jedan od inicijatora ideje, koja će u doglednoj budućnosti otvoriti svoja vrata i nacionalnim lutrijama cijele jugoistočne Evrope, primarno Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti