Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

KKR podržava spajanje Telemacha BiH sa M&H Company

KKR, vodeća globalna investicijska firma, danas je potvrdila svoju punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha BiH u spajanju sa bh. telekomunikacijskom kompanijom M&H Company.

04.09.2014. 12:37 / Izvor: Fena

KKR, vodeća globalna investicijska firma, jučer je potvrdila svoju punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha BiH u spajanju sa bh. telekomunikacijskom kompanijom M&H Company.

Telemach BiH je dio Grupacije "United", kao jednog od evropskih emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio značajnu investiciju kako bi osigurao visokokvalitetne usluge u oblasti medija, telekomunikacija i interneta, a u skladu s evropskim standardima i konkurentnim cijenama.

"Kada je tim našeg globalnog rukovodstva posjetio Bosnu i Hercegovinu početkom ove godine bili smo ohrabreni riječima podrške za naše investicije u zemlji. Ovakve investicije osiguravaju direktne koristi za građane u smislu otvaranja novih radnih mjesta i podizanja kvalitete usluga, a također su podsticaj za druge strane investitore koji razmatraju moguća ulaganja u BiH. Iz tih razloga, snažno podržavamo spajanje Telemacha sa M&H", istakao je Henrik Kraft, rukovodilac Tima za tehnologije i telekomunikacija u okviru KKR-a za Evropu.

Bosna i Hercegovina zaostaje za Evropom u smislu ukupnog broja korisnika, konkurentnih cijena i kvaliteta digitalnih usluga.

Predloženo spajanje, iako malo u odnosu na zajedničko učešće na BiH telekom tržištu (manje od pet posto), bit će instrument u izgradnji dobro kapitalizirane privatne kompanije koja može biti konkurentna postojećim operaterima kroz tehnologiju, geografsku pokrivenost i kvalitet proizvoda nudeći ih po konkurentnim cijenama usluga fiksne i mobilne komunikace, te TV i širokopojasni internet usluga.

Predloženo spajanje između Telemacha i M&H podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti