Livanjski gospodarstvenici traže hitnu reakciju za spas gospodarstva

09.04.2020. 12:33 / Izvor: Fena
Livanjski gospodarstvenici traže hitnu reakciju za spas gospodarstva

Gospodarstvenici Grada Livna zbog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa uputili su otvoreno pismo gradskim i županijskim vlastima.

Gospodarstvenici Grada Livna zbog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa uputili su otvoreno pismo gradskim i županijskim vlastima tražeći njihovu hitnu reakciju za spas gospodarstva očekuju žurnu reakciju i konkretne mjere pomoći gospodarstvu.

Navode kako Grad Livno još nije izašao niti s jednim priopćenjem odnosno obraćanjem zbog novonastale situacije dok je tek županijska vlada nedavno donijela proračun, a radnici, firme i gospodarstvo trpe, na čekanju su i prepušteni sami sebi.

"Dani prolaze, a nijedna mjera na razini Grada Livna i HBŽ-a nije donesena, niti je bilo tko postavio pitanje što će biti s tvrtkama i što će se dogoditi s radnim mjestima", ističu uz ostalo livanjski gospodarstvenici koji pitaju predstavnike vlasti koja je njihova svrha ukoliko ne bude realnog sektora.

Gospodarstvenici u pismu poručuju da ne žele prejudicirati negativne stvari te da im nije u interesu u današnje vrijeme zatvarati obrte i firme, međutim, dodaju da ukoliko vlasti nešto ne naprave, ovaj teret sami neće moći iznijeti i doći će do tog najgoreg scenarija u kojem će nestati 1.500 radnih mjesta.

"U tom slučaju naša radna mjesta i gospodarstvo nije uništila pandemija i covid-19 nego isključivo vaš nerad i nebriga”, navode gospodarstvenici iz Livna, njih preko 80 koji su potpisali otvoreno pismo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti