Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

M.D.I. Sarajevo: Umjetnost novog vremena

13.06.2014. 09:47 / Izvor: eKapija.ba

Sadašnja firma M.D.I. je počela sa radom pod prvobitnim nazivom SZR MID 1997.god. U 2003.god. Zbog povećanog obima poslovanja i ponuđenih ugovaranja za veće projekte, SZR MID vrši preregistraciju u M.D.I. d.o.o. Sarajevo

Firma M.D.I. d.o.o.Sarajevo je registrovana 22.08.2003.god. kod Kantonalnog suda u Sarajevu, sa sjedištem firme u ul. Trg 22. aprila Ilidža - Sarajevo

U proteklom periodu je firma stvorila zavidnu reputaciju i učestvovala u izgradnji i rekonstrukciji na stotine objekata na teritoriji  Bosne i Hercegovine. Neki od radova firme M.D.I. su i izrada interijera Hotel Radon Plaza- za AVAZ d.o.o., Hotel Europa i Astra za Europa d.o.o., Kompletna rekonstrukcija i izgradnja bivšeg kina Dubrovnik za Multipleks Cinema City Sarajevo,  Poštanska Banka Sarajevo, kompletna izgradnja stambene zgrade u Budakovićima za BBI Real Estate, zatim izrada interijera mnogih tržno poslovnih centara u Sarajevu i to: TPC BBI, TC TUŠ i Merkur na Stupu, TC Sara i Mercator na Ilidži. Također rade na izradi interijera i održavanju svih poslovnica Konzum u BiH.

Svoj uspjeh firma ostvaruje zahvaljujući ispoštovanim ugovorima, upotrebom kvalitetnih materijala poznatih evropskih proizvođača, kvalifikovanim stručno i iskustveno obučenim uposlenim radnicima, te praćenjem najnovijih tehnika i tehnologija u građevinarstvu.

U 2010.god. je registrovana firma M.D.I. d.s.d. Tivat - Crna Gora, jer su odabrani za Izvođača gips kartonskih i molersko farbarskih radova za projekat Porto Montenegro Tivat.

Firma M.D.I. d.o.o. trenutno zapošljava 30 radnika i to: građevinske tehničare, montere rigipsa sa završenom obukom u Knauf predstavništvima, zidare, molere, vodoinstalatere, mašino bravare i sl.

Izvođenje enterijera stropovi

Firma vrši sve vrste spuštenih gips kartonskih stropova: ravnih-monolitnih, elipsastih, kružnih stropova, kaskada na stropu iz više novoa, pokrivnih maski za garniže, indirektnu rasvjetu, zatvaranje cijevi instalacija na stropu i oblaganje potkrovlja.

Prednosti:

 • povoljna cijena proširenja stambenog prostora
 • odlična toplotna i zvučna instalacija
 • mala masa od 11 kg/m2 ne opterećuje objekat
 • lako i brzo postavljanje
 • vatrootpornost od F30 do F90
 • mogućnost neograničenog spuštanja (visina stropa)

Unutrašnji radovi

Zidarska obrada površina, grubo i fino malterisanje, obrada špaleta otvora vrata i prozora, postavljanje svih vrsta parketa, postavljanje keramičkih zidnih i podnih obloga, ugradnja stolarije.

Izvođenje enterijera

Po projektu ili nalogu Investitora izrađuju sve vrste pregradanih zidova, stropova, zidnih i podnih obloga.

Prednosti:

 • Suha gradnja i toplotno izolovanje vrše se istovremeno
 • Izuzetno brza i jeftina ugradnja u odnosu na spoljnju izolaciju
 • Visok stepen termoizolacije (veliko smanjenje toplotnih gubitaka)
 • Brzo zagrijevanje prostorija
 • Eliminisanje vlage na zidovima
 • Poboljšanje zvučne izolacije i zaštite od požara
 • Gip kartonske ploče su ekološke

Također u sklopu izrade enterijera vrše bojenje površina raznim tehnikama, počevši od standardnih tehnika nanošenja poludisperzivnih i disperzivnih - perivih boja do raznih vrsta dekorativnih bojenih obloga i postavljanja dekorativnih tapeta.

Fasade

M.D.I. izrađuje sve vrste TERMOFASADE, sa završnim mineralnim ili silikatnim slojem, tip "Caparol", "Rofix", "Baumint". Vanjski zidovi više ne predstavljaju isključivo estetski element arhitekture, već prije svega omogućavaju održavanje povoljne mikroklime prostora koji zatvaraju.

Prednosti:

 • Sprečavaju se građevinske štete kao posljedica temperature i vlažnosti zraka
 • Produžava se vijek trajanja građevine
 • Čuvanje neobnovljivog izvora energije, odnosno smanjuje se potrošnja energije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti