Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

mojCENTAR: Građanima dostupna aplikacija za prijavu problema lokalne zajednice

23.10.2018. 15:04 / Izvor: Akta.ba

Besplatna mobilna aplikacija na jednostavan i brz način omogućava svim stanovnicima i posjetiteljima ove lokalne zajednice da Općini Centar Sarajevo prijave nepravilnosti koje je potrebno sanirati, kao što su komunalni, stambeni, socijalni problemi, sigurnost građana, ali i da upute pohvale, odnosno kritike.

Osim opisa, uz svaku prijavu građani također mogu priložiti i neophodne fotografije kao i odabrati tačnu lokaciju na interaktivnoj mapi.

Sve podnesene prijave prosljeđuju se nadležnoj službi Općine Centar koja putem aplikacije odgovara na upit. Ukoliko građani žele o stanju prijave biti obaviješteni drugim kanalima osim aplikacije, mogu u aplikaciju unijeti svoje kontakt podatke (e-mail i telefon).

Preuzimanje mobilne aplikacije moguće je na web stranici Općine Centar: http://www.centar.ba/stranica/moj-centar ili putem aplikacije Trgovina Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.segvic.reportcenter

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti