Norveški sindikat u posjeti Konjuhu d.d. Živinice: Unaprijeđenje međunarodne saradnje

23.03.2009. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Norveški sindikat u posjeti Konjuhu d.d. Živinice: Unaprijeđenje međunarodne saradnje

U posjetu Dioničkom društvu "Konjuh" Živinice 23.03.2009. godine doputovala je delegacija Granskog sindikata drvne industrije Kraljevine Norveške. Naime, norveški sindikat i Sindikat "Konjuha" d.d. Živinice, već nekoliko posljednjih godina imaju veoma dobru saradnju. Goste o stanju u "Konjuhu" upoznao je direktor Eldin Brčaninović, dok su predsjednik Sindikata "Konjuha", Rifet Ramić i predsjednik Nadzornog odbora Muharem Hadžić gostima pokazali fabrike našeg Društva.

"Mi želimo da unaprijedimo međunardnu saradnju. Kako su naše prethodne posjete bile veoma pozitivne odlučili smo ponovo doći u "Konjuh" i da vidimo kako možemo našu saradnju unaprijediti. Znamo da je veoma teška situacija i u Norveškoj, a još teža u BiH kada su u pitanju posljedice finansijske krize, ali razmjenom iskustava mislim da možemo doći do dobrih rješenja", kazao je predsjednik Granskog sindikata drvne industrije Kraljevine Norveške Ole Kristian.

Prethodnih godina sindikalni radnici iz "Konjuha" odlazili su u Norvešku na seminare.

"Prethodnih godina su naši ljudi odlazili u Kraljevinu Norvešku, gdje su im njihovi stručnjaci iz raznih oblasti prezentirali rad u ovoj nama prijateljskoj zemlji. Naravno, mi ovom prilikom potpisujemo i Protokol o saradnji sa njihovim sindikatom", dodao je Rifet Ramić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti