Održan sastanak mreže regionalnih razvojnih agencija

05.03.2008. 14:48 / Izvor: Fena
Održan sastanak mreže regionalnih razvojnih agencija

U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) danas je održan sastanak Mreže regionalnih razvojnih agencija (RRA).

Razmatrana je uloga regionalnih razvojnih agencija u bilateralnim programima prekogranične saradnje s Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom, kao i aktivnosti u vezi s nastavkom podrške regionalnom ekonomskom razvoju u BiH putem projekata EU RED i EU TAC, koje finansira Delegacija Evropske komisije u BiH.

Usaglašene su aktivnosti i metode rada u okviru nastavka projekta EU RED, koji bi trebao početi u novembru, a koji obuhvata dvije komponente - podrška regionalnom ekonomskom razvoju u BiH i trening i konsalting za mala i srednja preduzeća u BiH. Konačan cilj svih ovih aktivnosti je ubrzati proces ulaska BiH u EU.

Mrežu regionalnih razvojih agencija (RRA) čine direktori pet bh. agencija (ARDA-e Slobodan Marković, NERDA- e Enes Drljević, REZ-a Amela Malićbegović, REDAH- a Ivan Jurilj, te SERDA-e Ševkija Okerić).

Sastanku je prisustvovala i predstavnica Delegacije Evropske komisije task menadžerica Dina Karić, saopćeno je iz SERDA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti