Održana "Baumit akademija": Najuspješniji polaznici certifikate

13.03.2013. 13:32 / Izvor: eKapija.ba
Održana 'Baumit akademija': Najuspješniji polaznici certifikate

Akademija je zabilježila veliko interesiranje stručnjaka iz svijeta građevine pa je istu pohađalo preko 800 sudionika u deset gradova u Bosni i Hercegovini.

Renomirana kompanija Baumit već tradicionalno organizira edukacijske seminare s različitim temama iz struke. Ove godine Baumit akademija je održana u deset bosanskohercegovačkih gradova, a tema je bila fasadni sistemi i energetska učinkovitost. Naime, Baumit kao vodeći brend na tržištu cijele Evrope, a zasigurno i na tržištu Bosne i Hercegovine uvijek je išao korak ispred pa je i ovoga puta pripremio inovativna fasadna rješenja.

Akademija je zabilježila veliko interesiranje stručnjaka iz svijeta građevine pa je istu pohađalo preko 800 sudionika širom Bosne i Hercegovine. Edukacija o temi energetske učinkovitosti veoma je interesantna za građevince jer potrošnja energije u stambenim i poslovnim objektima u našoj zemlji je izuzetno velika. Statistike pokazuju da se najviše energije potroši za zagrijavanje objekta i zato je važan kvalitet fasade koja se postavlja na objekat jer ugradnjom kvalitetnih fasadnih sistema može se ostvariti i do 50% uštede energije.

Kako to postići pokazala je Baumit akademija gdje su prezentirani načini postavljanja termoizolacijskih fasada, a posebno se govorilo o ekološkoj učinkovitosti takvih fasadnih sistema. Nakon prezentacije organizirano je i polaganja testova, a najuspješniji polaznici su dobili Baumitov certifikat koji važi dvije godine i koji garantuje pravilno izvođenje Baumitovih fasadnih sistema, te dobili mogućnost odobravanja garancije u trajanju od deset, pet ili dvije godine. Na ovaj način Baumit se trudi da pored visoko kvalitetnih materijala obezbijedi stručnu i pravilnu ugradnju i da tako omogući najvišu moguću uslugu za kupce svojih proizvoda.

Kompanija Baumit je na bh. tržištu prisutna od novembra 1998. godine i danas predstavlja uspješan kolektiv koji uspijeva da bilježi stalni rast plasmanom proizvoda iz svog proizvodnog programa, te je postao prepoznatljiv po izuzetnom kvalitetu i prigodnoj cijeni svojih proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti