Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Centar predložila nove lokacije za instalaciju "Zvjezdanin put"

05.08.2020. 15:40 / Izvor: Akta.ba

Na lokalitetu parka Hastahana na Marijin dvoru (Park prof. dr. Nijaza Durakovića) u toku je izmještanje instalacija "Zvjezdanin put". 

Izmještanje se radi zbog implementacije projekta po Regulacionom planu Gradski centar „Marijin dvor“. Naime, prema usvojenim izmjenama i dopunama navedenog Regulacionog plana na lokalitetu Hastahana je planirana izgradnja podzemne garaže, umjetničkog paviljona, sjedišta Mjesne zajednice „Marijin dvor“, a na 90 posto površine ovog lokaliteta planirano je uređenje najvećeg parka u centru grada.

Savjet Mjesne zajednice „Marijin dvor“ donio je odluku da se navedene instalacije izmjeste, a predložene lokacije od strane Općine za izmještanje su lokalitet u blizini stadiona Koševo i lokalitet u parku na Betaniji.

Savjet se po ovom pitanju nije izjasnio. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istakao je da je Općina spremna i za neko drugo adekvatno rješenje na prijedlog građana, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti