Općina Trnovo: Bjelašnici je mjesto u evropskom vrhu

05.10.2019. 11:25 / Izvor: Akta.ba
Općina Trnovo: Bjelašnici je mjesto u evropskom vrhu

Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa Kup takmičenja u alpskim disciplinama, za sezonu 2020/21.

Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa Kup takmičenja u alpskim disciplinama, za sezonu 2020/21.

Ističu da se olimpijska planina Bjelašnica, u općini Trnovo, nalazi među tri skijališta u Bosni i Hercegovini koja zadovoljavaju tehničke uslove za održavanje velikih takmičenja, zajedno sa Jahorinom i Ravnom Planinom. 

Ako Međunarodna skijaška federacija (FIS) donese pozitivnu odluku o kandidaturi Skijaškog saveza BiH za organizaciju Evropa kup takmičenja u Bosni i Hercegovini, Općina Trnovo spremna da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje nacionalnom savezu i tehničkim organizatorima radi što uspješnije realizacije tog takmičenja, prvog poslije 1991. godine kad je također na Bjelašnici održano takmičenje u disciplini Super G.

"Aktivnosti koje Skijaški savez Bosne i Hercegovine provodi su značajne ne samo na promociji skijaškog sporta u Bosni i Hercegovini, već i prirodnih ljepota naše države, među kojima značajno mjesto zauzimaju i olimpijske planine", navodi se u saopćenju Općine Trnovo koju prenosi Pres Centra za promociju olimpijskih planina.

Navode kako Općina Trnovo u kontinuitetu radi na razvoju infrastrukture, smještajnih i sportskih sadržaja da bi Bjelašnica dostigla visoke međunarodne standarde za organizaciju sličnih takmičenja po kojima je naša država bila prepoznatljiva još od 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

"Smatramo da će Bjelašnica u perspektivi imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope kao što su švicarski Wengen, austrijski Kitzbuehel, francuski Chamonix, te Krvavac (Slovenija), Sella Nevea (Italija), St. Moritz (Švicarska), Saalbach (Austrija)", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti