Otvorene Konzum prodavnice u Tomislavgradu i Kupresu: Prve u nizu od 11 prodajnih objekata trgovačkog lanca Super Nova

01.07.2009. 11:50 / Izvor: communis
Otvorene Konzum prodavnice u Tomislavgradu i Kupresu: Prve u nizu od 11 prodajnih objekata trgovačkog lanca Super Nova

Nove Konzum prodavnice otvorene su 1. jula 2009. godine u Tomislavgradu i Kupresu. Novootvorene prodavnice prve su u nizu od ukupno 11 prodajnih objekata trgovačkog lanca Super Nova, koje od sredine proteklog mjeseca posluju unutar Konzuma. Maxi Konzum u Tomislavgradu, te prodavnica u Kupresu svojim kupcima nuditi će bogat asortiman iz kojeg se posebno izdvaja raznovrsna ponuda voća i povrća, pekarskih proizvoda, mliječnih i delikatesnih proizvoda, te mesa vrhunske kvalitete.

Povodom otvorenja novih prodavnica, Konzum je prve kupce darovao prigodnim poklonima, a svaki stoti kupac dobio je cijelu kupovinu besplatno. Tokom dana organizovana su i velika čašćenja kupaca uz specijalitete sa roštilja i tortu, te brojne zabave za namlađe.

Aktivnosti oko preuzimanja započete su i u preostalih 9 objekata, tako da će nakon otvorenja prodavnica u Tomislavgradu i Kupresu, u prvoj polovini jula uslijediti i otvorenja prodavnica u Neumu, Širokom Brijegu, Čapljini, Međugorju te 5 prodavnica u Mostaru. U sklopu pomenutih prodavnica, Konzum će uposliti ukupno 100 djelatnika te osigurati im sva prava i obaveze, koje imaju i ostali uposlenici Konzuma u skladu sa važećim kolektivnim ugovorom.

Konzum i u narednom periodu planira širiti svoju maloprodajnu mrežu, čime će se dodatno učvrstiti liderska pozicijana BiH tržištu te stvoriti uslovi za zapošljavanje novih djelatnika, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti