Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pobjednica SBF Start-up Challenge otvorit će agenciju za edukativni turizam

Njena ideja - osnivanje agencije za edukativni turizam i event management u Bosni i Hercegovini dobila je najviše ocjene stručnog žirija.

08.02.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Pobjednica četvrte emisije druge sezone Sarajevo Business Forum Start-up Challenge i vrijednih nagrada BBI banke, Hayat televizije i partnera na projektu, je Elma Mahmutović, mlada profesorica engleskog jezika iz Sarajeva. Njena ideja -  osnivanje agencije za edukativni turizam i event management u Bosni i Hercegovini dobila je najviše ocjene stručnog žirija.

"Veoma sam sretna i zahvalna što je žiri, kroz transparentnu i pravednu proceduru prepoznao kvalitet mog poslovnog plana i poslovne ideje.U pitanju je prva specijalizirana agencja za tu granu turizma, sa fokusom na organizaciju tematskih / studijskih posjeta Bosni i Hercegovini, kao i edukativnih seminara i konferencija. Također, nudit će usluge posredovanja za strane studente i mlade profesionalce koji žele da obave kratkoročni volonterski angažman u BiH, jer je takvih dosta", govori Elma, koja je nakon emisije pokrenula proceduru za osnivanje kompanije. U tome će joj pomoći i novčana sredstva i podrška koju je dobila na takmičenju SBF Start-up Challenge.

Elma kaže da je promocija je ključna za pokretanje i razvoj ideje, pogotovo kada govorimo o pronalasku poslovnih klijenata iz inostranstva. Također će joj omogućiti da pokrije troškove registracije i opreme, što je vrlo važno i dodaje kako ju je pobjeda u emisiji učvrstila u namjerama da ostane u BiH.

"Naravno da želim ostati u BiH, inače ne bih ulagala napor da pokrenem svoj biznis ovdje, jer svi znamo da klima za mlade poduzetnike nije baš povoljna i da je stopa nezaposlenosti u BiH jako velika. Istinski želim da svojim primjerom dorpinesem razvoju turizma, pogotovo edukativnog turizma u BiH", govori Elma.

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za petu emisiju mogu poslati do 15. februara 2020. godine.

Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.coma poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti