Podržan Nacrt odluke o osnivanju Turističke zajednice Grada Bihaća

26.10.2017. 12:55 / Izvor: Fena
Podržan Nacrt odluke o osnivanju Turističke zajednice Grada Bihaća

Nacrt odluke bit će stavljen na javni uvid građanima od 1. do 30. novembra.

Nacrt odluke o osnivanju Turističke zajednice Grada Bihaća usvojen je na sjednici Gradskog vijeća Bihać, čime je napravljen prvi korak ka osnivanju ove turističke zajednice kao institucije koja bi trebala osmisliti novi koncept turističke promocije Bihaća i tog dijela BiH.

Kako je na sjednici istakla Jasmina Beširević iz Službe za upravljanje lokalnim razvojem, usvajanjem Zakona o turizmu Unsko-sanskog kantona utvrđeni su, između ostalog, uslovi za osnivanje i rad turističke zajednice kantona, te turističkih zajednica općina/gradova, način finansiranja i poslovanja, kao i kriteriji za kategorisanje turističkih mjesta i nadzor nad provođenjem zakona.

"Turizam je jedna od strateških grana privrede za koji Grad Bihać posjeduje odgovarajuće potencijale i prirodne resurse za daljnji razvoj i usvajanjem Zakona o turizmu USK-a stvorene su pretpostavke za osnivanje turističke zajednice Grada Bihaća, a time i pretpostavke za ozbiljniji pristup u razvoju turizma na području našeg grada", istakla je Beširević.

Nacrt odluke bit će stavljen na javni uvid građanima od 1. do 30. novembra, a prijedlozi, mišljenja i sugestije mogu se dostaviti u pisanoj formi do 30. novembra radnom tijelu Gradskog vijeća.

Radno tijelo za provođenje javne rasprave održat će završnu javnu raspravu 1. decembra u prisustvu svih zainteresiranih pravnih i fizičkih osoba u Gradskoj upravi Grada Bihaća, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti