Predat na upotrebu javni gradski sat

06.07.2020. 14:23 / Izvor: Akta.ba
Predat na upotrebu javni gradski sat

Prigodna svečanost uručenja ugovora i otvaranja vrijednosnog gradskog objekata, kojim ovaj vrijedan dar prelazi u vlasništvo općine Jablanica.

Od danas, 3. jula 2020. godine, središte Jablanice, krasi prelijepi gradski javni sat, dar preuzeća Babić d.o.o. Jablanica. Poklon građanima Jablanice, ova kompanija  je predala u povodu 25 godina rada i djelovanja.

Prigodna svečanost uručenja ugovora i otvaranja vrijednosnog gradskog objekata, kojim ovaj vrijedan dar prelazi u vlasništvo općine Jablanica, organizovan je u skladu sa mjerama  zaštite, a primopredaju na prostoru ispred objekata sata na  gradskoj raskrsnici  ulica Pre Bilića i Jaroslava Černija, izvršili su  Amil Babić vlasnik preduzeća Babić d.o.o. Jablanica i Općinski načelnik Salem Dedić i tom prilikom se obratili prisutnima.  Predhodno su u poslovnim prostorijama kompanije,  vlasnik preduzeća Babić d.o.o. Jablanica i Općinski načelnik  potpisali ugovore o donaciji. Investitor projekta postavljanja javnog gradskog sata je Općina Jablanica, a  finansijer u cijelosti je preduzeće Babić d.o.o. Jablanica. Radove montaže i postavljanja sata u rekordnom roku  izvršilo je  preduzeća  JKP „Jablanica“ d.d. u stečaju. U povodu ovog lijepog događaja za grad Jablanicu i njegove stanovnike izjavili su:

Amil Babić: „Ove godine preduzeće Babić d.o.o. Jablanica navršava 25 godina rada i postojanja. U kompaniji smo razmišljali na koji način obilježiti ovaj jubilej. Bilo je raznih ideja, od koncerta, pozorišnih predstava do nekih drugih manifestacija. Situacija u kojoj se nalazimo od  marta ove godine, orjentisala nas je da sve te ideje zanemarimo, a da svoj jubilej obilježimo poklonom svom gradu u vidu javnog gradskog sata, jer smo osjetili da takav objekat nedostaje u našem gradu. U ovih 25 godina, preduzeće Babić d.o.o., od male porodične firme naraslo je do regionalne kompanije, jer naše fabrike od Konjica do Mostara posluju na čitavom kantonu, a izvodimo radove  i u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Bilo je teško i mukotrpno, ali vjera da možemo ostvariti svoje ciljeve koji su bili u skladu sa realnom situacijom rezultiralo je ovim što danas imamo. Preduzeće danas zapošljava 150 radnika, većinom naših sugrađana, sa uslovima i potrebnom mehanizacijom za  djelatnost  kojom se bavimo. Naš cilj u budućnosti je da širimo djelatnost i zapošljavamo još više ljudi i time doprinosimo  razvoju našeg grada a tako i  sredina gdje radimo.“

Općinski Načelnik: „Inicijativu koju je pokrenulo preduzeće Babić do.o. Jablanica, je od mene kao Općinskog načelnika i općinskih službi, prihvaćena kao dobronamjeran gest i nešto što je za svaku pohvalu. Općina Jablanica je izdala valjanu dokumentaciju kako bi se gradski javni sat koji je za sve građane općine Jablanica i  sve namjernike poklon gradu, poklon općini Jablanica, poklon građanima. Iskreno sam zadovoljan i sretan što sam danas bio u prilici da potpišem ugovor o donaciji i prisustvujem uručenju  tog ugovora upravo  pred prelijepim  objektom, kako bi smo i na taj način ozvaničili taj projekat. On, ne samo što je vrijedan finansijski, vrijedan je i u svakom drugom smislu,  jer sam na funkciji načelnika dugo godina tražio ovakav vid saradnje od raznih poslovnih partnera. Zbog poznatih mjera zaštite, ovaj projekat smo odradili u skromnim uslovima i ozvaničili poklon preduzeća Babić d.o.o. općini Jablanica, prelijepi  gradski sat koji prelazi u vlasništvo općine Jablanica i  služit će svima. Želim da se zahvalim preduzeću Babić d.o.o. i da im čestitam 25 godina uspješnog poslovanja. Jablaničani, ali i svi oni koji budu prolazili imaće lijepu priliku da se informišu o bitnim informacijama sa sata i displeja na vrhu objekta, o vremenu, datumu  i  trenutnoj  temperaturi. Još jednom veliko hvala preduzeću Babić d.o.o. Jablanica  na donaciji koja je danas uručena općini Jablanica.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti