Predsjedništvo BiH pokrovitelj "Devetog Sarajevo Business Foruma 2018"

09.01.2018. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Predsjedništvo BiH pokrovitelj 'Devetog Sarajevo Business Foruma 2018'

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem, pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji će 25. i 26. aprila biti održan u glavnom gradu BiH.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI), u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se informiraju o poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u BiH, ali i o zemljama regiona.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Prošlogodišnjem SBF-u prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz više od 50 država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti