Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Promocija Sarajeva na sajmu WTM u Londonu

07.11.2017. 12:20 / Izvor: Akta.ba

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sinoć je na svečanoj ceremoniji u The Law Society Hall u Londonu zvanično proglašena članicom PATA-e (Pacific Asia Travel Association), turističkog udruženja Pacifika i Azije, koje povezuje privatni i javni sektor.

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo od 06. do 08. novembra predstavljaju turistički potencijal Kantona Sarajevo na jednom od najvećih svjetskih sajmova turizma „World Travel Market – WTM 2017“ u Londonu. Turistička ponuda Sarajeva predstavljena je na štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo na kojem se, pored prezentacije opće turističke ponude i sastanaka s britanskim turoperatorima i partnerima, predstavljaju i organizacije koje djeluju u oblasti turizma u Kantonu Sarajevo zajedno sa Turističkom zajednicom HNK/HNŽ koja se pridružila sarajevskim tour operatorima i hotelijerima. Neki od njih su Pino Nature Hotel i Relax Tours Sarajevo.

Izlagači na WMT dolaze iz svih segmenata turističke industrije, od nacionalnih turističkih organizacija, gradova i turističkih regija, preko putničkih agencija, tour-operatora i hotelskih kuća, do avio kompanija i raznih drugih pratećih djelatnosti.

Sinoć, prvog dana sajma, održan je i gala prijem u organizaciji turističkog udruženja PATA na kojem je  ozvaničeno i članstvo Turističke zajednice Kantona Sarajevo u ovoj prestižnoj asocijaciji.

Osnovana 1951., PATA je jedna od tri najveće organizacije za turizam u svijetu, uz UNWTO i WTTC. Međunarodno priznato neprofitno udruženje koje djeluje kao katalizator za razvoj putovanja i turizma u azijsko-pacifičkom regionu, PATA broji 95 članica državnog i gradskog turističog tijela, 29 međunarodnih avio-kompanija, aerodroma i kruzera, 63 obrazovne institucije, kao i turističku privredu u azijsko-pacifičkom regionu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je prva turistička organizacija u našoj zemlji koja je postala članicom PATA-e, čiji su članovi već odavno gotovo sve zemlje u našoj regiji. Ovim članstvom Turistička zajednica Kantona Sarajevo ide korak dalje ka uvezivanju sa drugim velikim turističkim organizacijama u cijelom svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti