Vijesti

Propao projekt težak 120 miliona KM: Nema ništa od profesionalnoga golf-igrališta u Ljubuškom

24.03.2010. 13:32 / Izvor: Večernji List

Projekt stoljeća, kako su neki nazivali najavljenu gradnju profesionalnoga golf-igrališta u ljubuškom mjestu Zvirići, čija se vrijednost procjenjivala na oko 120 miliona maraka, definitivno je propao. Umjesto golf-rupa u koje je svjetski jet-set trebao ležerno ubacivati bijele golf-loptice, iza cijelog ambiciozno osmišljene ideje ostale su samo financijske rupe koje je poduzeće Nativa Ljubuški, kao kreator, pokušao bezuspješno sanirati uz pomoć kredita Hypo Alpe-Adria-Bank.

U razgovoru za Večernji list, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić razočaran što je ideja na kraju nije postala i djelo, napominje "da će uskoro razvrgnuti ugovor s tvrtkom Nativa i nevidljivim austrijskim investitorima. Zemljište koje je pod jasnim uvjetima dano poduzeću u koncesiju, vratit će se u vlasništvo Općine.

"Od investicije očito nema ništa i na nama je da postupimo po rješenju koje smo donijeli prilikom dodjele koncesije namijenjenog gradnji profesionalnog golf-igrališta. Znači, zemlja se vraća pod vlasništvo općine", naglasio je Barbarić.

Spomenimo da je Općina, prepoznajući interese za lokalno stanovništvu i širu regionalnu zajednicu, u razumnom roku završila postupak dodjele 100 ha zemljišta za projekt izgradnje golf-igrališta.

U ugovoru potpisanom s tvrtkom Nativa, iza koje su navodno stajao ljubuški poduzetnik Milan Lučić, precizirano je da se dodijeljeno zemljište namijenjeno samo za golf-igralište te da se njegova prenamjena u druge svrhe ne može realizirati. U protivnom, stoji u ugovoru, Općina će biti prisiljena poništiti rješenje i zemljište vratiti u svoj posjed.

Blizina Međugorja, Jadranskog mora, prolazak dviju autocesta Vc kroz BiH i A-1 kroz RH, pobuna protiv gradnje golf-terena na jadranskoj obali, bili su preduvjeti zbog kojih se vjerovali da će gradnja terena, zajedno s pratećim hotelskim sadržajima, biti realizirana, piše Večernji list.

Umjesto golf-terena na 100 hektara zemlje koje Općina Ljubuški vraća u svoje vlasništvo, najvjerojatnije će biti namijenjeno gradnji poslovne zone, za čiju su gradnju zbog prolaska koridora Vc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti