Radnicima u supermarketima širom BiH veće plaće za mart

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Radnicima u supermarketima širom BiH veće plaće za mart

09.04.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba

Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade svoje radnike i radnice za sav trud koji su uložili kako bi lanac snadbijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno, bili na svojim radnim mjestima nasmijani i na usluzi, urodili su plodom – saopćili su iz Sindikata trgovine.

Kako su naveli, iz svih krajeva BiH Sindikat dobiva poruke svojih članova o odlukama Uprava kao i isplatama finansijskih stimulacija koje idu uz plaću za mart.

"Iznosi su različiti od kompanije do kompanije ali ono što je značajno je upravo ono što je STBIH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike i radnice za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora", saopćili su.

PODIJELI:

TAGOVI:

supermarketi

mart

sindikat

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti