Rehau predstavio Geneo Rau- Fipro X –prozore za današnji način života

04.03.2020. 13:46 / Izvor: Akta.ba
Rehau predstavio Geneo Rau- Fipro X –prozore za današnji način života

U okviru drugog dana konferencije sfera 2020 "Otvori u građevinarstvu" bilo je riječi o novoj definiciji prozora uz Rau - Fipro X.

U okviru drugog dana konferencije sfera 2020 "Otvori u građevinarstvu" bilo je riječi o novoj definiciji prozora uz Rau - Fipro X.  Na ovu temu više informacija prisutnim je dao Zenun Smajlović iz kompanije Rehau koja na globalnom nivou ostvaruje promet preko sedam milijardi maraka i zapošljava 20.000 radnika.

Ova kompanija je 2008. godine s RAU-FIPRO materijalom napravila revoluciju na tržištu prozora.

O kakvom kvalitetu proizvoda koji dolaze iz ove kompanije se radi, kaže Smajlović govori i podatak da će kompletna plastika Mercedesa koji dolazi naredne godine biti REHAU. 

Osvrćući se na temu izlaganja rekao je da je RAU-FIPRO X materijal visokih performansi za širok raspon mogućnosti koji povećavaju poznate prednosti materijala.

Ovo je ekonomski gledano najbolje dizajnersko rješenje. RAU-FIPRO X omogućava dimenzije prozora koje su do sada bile moguće samo kod aluminijskih prozora.

Također, rekao je kako se sa RAU-FIPRO X postiže visoka energetska učinkovitost i sa njima već danas možete opušteno gledati u budućnost. Moguće uštede energije su su do 76 posto, a velike staklene površine dodatno osiguravaju dobivanje solarne energije.

RAU-FIPRO X kako je navedeno tokom prezentacije daje izvanrednu toplinsku izolaciju, a 90 posto svih RAU-FIPRO X okvira je izrađeno bez metalne armature, tako se izbjegava pojava nepovoljnih toplotnih mostova.

Rekao je i kako RAU-FIPRO X daje sigurnu udobnost.

Opuštanje u vlastitoj kući zahvaljujući RAU-FIPRO X prozorima, mir i tišina se lako postižu, jer postižu 24 puta manje buke.

Rečeno je i kako ih prepoznatljivim čini i veliki izbor dizajna, odlikovana učinkovitost. "Jednostavno ovo su prozori za današnji način života", poručio je Zenun Smajlović.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti