Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Rehau predstavio Geneo Rau- Fipro X –prozore za današnji način života

U okviru drugog dana konferencije sfera 2020 "Otvori u građevinarstvu" bilo je riječi o novoj definiciji prozora uz Rau - Fipro X.

04.03.2020. 13:46 / Izvor: Akta.ba

U okviru drugog dana konferencije sfera 2020 "Otvori u građevinarstvu" bilo je riječi o novoj definiciji prozora uz Rau - Fipro X.  Na ovu temu više informacija prisutnim je dao Zenun Smajlović iz kompanije Rehau koja na globalnom nivou ostvaruje promet preko sedam milijardi maraka i zapošljava 20.000 radnika.

Ova kompanija je 2008. godine s RAU-FIPRO materijalom napravila revoluciju na tržištu prozora.

O kakvom kvalitetu proizvoda koji dolaze iz ove kompanije se radi, kaže Smajlović govori i podatak da će kompletna plastika Mercedesa koji dolazi naredne godine biti REHAU. 

Osvrćući se na temu izlaganja rekao je da je RAU-FIPRO X materijal visokih performansi za širok raspon mogućnosti koji povećavaju poznate prednosti materijala.

Ovo je ekonomski gledano najbolje dizajnersko rješenje. RAU-FIPRO X omogućava dimenzije prozora koje su do sada bile moguće samo kod aluminijskih prozora.

Također, rekao je kako se sa RAU-FIPRO X postiže visoka energetska učinkovitost i sa njima već danas možete opušteno gledati u budućnost. Moguće uštede energije su su do 76 posto, a velike staklene površine dodatno osiguravaju dobivanje solarne energije.

RAU-FIPRO X kako je navedeno tokom prezentacije daje izvanrednu toplinsku izolaciju, a 90 posto svih RAU-FIPRO X okvira je izrađeno bez metalne armature, tako se izbjegava pojava nepovoljnih toplotnih mostova.

Rekao je i kako RAU-FIPRO X daje sigurnu udobnost.

Opuštanje u vlastitoj kući zahvaljujući RAU-FIPRO X prozorima, mir i tišina se lako postižu, jer postižu 24 puta manje buke.

Rečeno je i kako ih prepoznatljivim čini i veliki izbor dizajna, odlikovana učinkovitost. "Jednostavno ovo su prozori za današnji način života", poručio je Zenun Smajlović.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti