Sarajevska fabrika čarapa "Ključ" kupuje "Rašku"

17.08.2011. 07:47 / Izvor: Blic
Sarajevska fabrika čarapa 'Ključ' kupuje 'Rašku'

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin održao je jučer sastanak sa vlasnicima Fabrike čarapa "Ključ" iz Sarajeva, koji su izrazili namjeru da uđu na tržište Srbije i kupe predionicu Tekstilnog kombinata (TK) "Raška", saopštila je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Rukovodioci "Ključa" su prilikom razgovora sa Ugljaninom izjavili da bi u proizvodnoj hali predionice instalirali tri proizvodne linije čija je ukupna vrijednost 5,5 miliona eura.

Sastanak sa rukovodiocima "Ključa", koji su ujedno vlasnici još četiri velika preduzeća u okviru Kompanije Selek, održan je u prostorijama Kancelarije, a ovo ulaganje značilo bi zapošljavanje svih radnika Predionice, te zapošljavanje najmanje 200 novih radnika.

Namjera "Ključa" je da se u Novom Pazaru, kao gradu tekstila, dalje razvija brend "Ključ".

Zbog velike zainteresovanosti ozbiljnog inostranog investitora za ulaganje u proizvodnju i štrajka radnika TK "Raška", ministar Ugljanin je zatražio hitan sastanak sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i predstavnicima Agencije za privatizaciju na ovu temu, istaknuto je u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti