Sve spremno: Više od 280 izlagača na Danima trešnje u Mostaru

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sve spremno: Više od 280 izlagača na Danima trešnje u Mostaru

14. sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma Dani trešnje 2016. koji će se ovog puta održati od prvog do trećeg juna, okupit će više od 280 izlagača iz naše i zemalja regiona...

30.05.2016. 09:09 Izvor: / Oslobođenje

Naglasak je, prema riječima direktora Salema Bubala, na izradi rukotvorina i suvenira. To je poseban program Sajma čime se malim proizvođačima i pojedincima želi pružiti šansa za pokretanje vlastitih radionica i plasiranje proizvoda na domaće i strano tržište.

PARTNER

Ovogodišnji partner Sajma je Općina Tešanj, koja je potvrdila liderstvo u stvaranju imidža pripreme i pružanja pogodnosti privrednim subjektima.

"Tešanj se istakao u gotovo svim granama privrede u odnosu na ostale općine u BiH. Tešanj ima izražen proizvodni, poljoprivredni i turistički potencijal. Poduzetnik koji želi pokrenuti vlastiti posao u toj općini ne dolazi u situaciju da mu neko zbog komplicirane birokratije ili ovih ili onih stvari ne dozvoljava praviti neki objekt ili halu", rekao je Bubalo, dodajući da je ove godine napravljena posebna podsajamska manifestacija koja se odnosi na rukotvorine i suvenire.

"Fokusirali smo se na tu granu pokušavajući olakšati običnim ljudima pokretanje vlastitog biznisa za koji će imati tržište. Naša je nakana staviti u pogon sve raspoložive, makar i male resurse i omogućiti da se proizvodi u svakoj garaži i bilo gdje ako se za to ima volje. Više od 60 izlagača suvenira i rukotvorina će se predstaviti na našem sajmu. Dolaze nam kreativci iz Turske, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, BiH i dio iz Hrvatske", dodao je Bubalo.

PANONSKI GOLFERI

Jedan od ovogodišnjih izlagača dolazi iz općine Žabalj iz Novog Sada. Novosađani će u Mostaru predstaviti turistički projekat golf-terena. Otvaranje terena u ovoj općini pokazalo se kao pun pogodak.

"Oni na Sajam dolaze kako bi nama približili vrijednost projekta u turističkom smislu. Kuriozitet je taj da je Grad Mostar davno donio regulacioni plan da se u sjevernom području radi profesionalni golf-teren sa 18 rupa. Za to imamo i ozbiljnog investitora koji je voljan uložiti sredstva. Problem stvara nepostojanje Gradskog vijeća", najavio je Bubalo.

PREUZMI DOKUMENT:
program_sajma_2016.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti