Telemach predstavio EON smart boks – novu eru televizije

17.10.2018. 13:57 / Izvor: Akta.ba
Telemach predstavio EON smart boks – novu eru televizije
OTVORI GALERIJU

Lansirana najveća tehnološka inovacija u regionu koja će promijeniti način gledanja televizije.

Telemach i United Grupa danas su predstavili EON, prvi smart boks u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, čime svaki TV postaje Smart TV.

Korisnici će na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, na Google Play Games skidaju i igraju igrice, kao i da koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora. 

"Telemach zajedno sa ostalim kompanijama UG je oduvijek prepoznatljiv inovator na tržištu i neko ko donosi nove tehnologije. I ovoga puta smo se obavezali da najsavremenije svjetske tehnologije omogućimo dostupnim i svojim korisnicima i da donesemo svjetske trendove u Bosnu i Hercegovinu. Viziju United Grupe sprovelo je u djelo 70 ljudi, pretežno softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz cijelog regiona. Ponosan sam na njih jer smo kreirali proizvod koji nemaju ni mnogo veće kompanije", kazao je Admir Drinić, gerenalni direktor kompanije Telemach. 

Uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljačsa bluetooth-om iglasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja. Korisnici će moći da upere daljinski bilo gdje i promijene kanal ili da jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

"EON je najveća tehnološka inovacijau regionu koja donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije. Danas je naša EON platforma dobila ključni proizvod – EON smart boks. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizovani, tako da će, na primjer, korisnici moći da započnu gledanje filma iz Video kluba na telefonu, a nastave na televizoru", kazao je Kenan Đonko, CMO u Telemach-u.  

Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju 7 dana gledanja unazad. Video klub će biti još bogatiji sa preko 12 500 naslova domaćih i stranihfilmova i serija i rašće konstantno. Nakon postavljanja HD kao standarda, Telemach ide korak dalje i donosi prvi u zemlji kanal u 4K rezoluciji- SK 4K, na kojem će već u oktobru moći da se prate prvi prenosi: 21.10. Formula 1 Usa Grand Pri i 28.10. utakmica La Lige Barcelona – Real Madrid. 

Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, biće dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra. 

EON, kao i buduće servise, United Grupa i Telemach nastaviće da grade zahvaljujući regionalnoj GIGA mreži, najvećoj mreži najnovije generacije u našem regionu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti