Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turković: Razmotriti da radnici dobiju slobodan dan ako se vakcinišu

18.08.2021. 11:55 / Izvor: Akta.ba

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara da se pokrene kampanja promocije vakcinacije protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se vakcinišu.

Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da učestvuju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi.

Također, šefica bh. diplomatije je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, kantone i općine da podstaknu uposlenike da se vakcinišu, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na vakcinaciju na drugi način.

"Napokon imamo dovoljne količine vakcina. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju. Prema informacijama s terena, odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu s mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa", izjavila je Turković.

PODIJELI:

TAGOVI:

Slobodan dan

Vakcina

Turković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti