U obilasku Klasa: Mercator nastavlja implementaciju projekta 100 % domaće

13.03.2014. 10:31 / Izvor: eKapija.ba
U obilasku Klasa: Mercator nastavlja implementaciju projekta 100 % domaće

Nastavak saradnje sa domaćim proizvođačima u projektu 100 % domaće Mercator BH najavljuje današnjim obilaskom proizvodnih pogona Klas-a u Sarajevu.

Nastavak saradnje sa domaćim proizvođačima u projektu 100 % domaće Mercator BH najavljuje današnjim obilaskom proizvodnih pogona Klas-a u Sarajevu, što je sastavni dio strateškog opredjeljenja za konstantno unapređenje saradnje sa domaćim proizvođačima u pružanju podrške za bolji plasman domaćih proizvoda.

Mercator BH je prošlu godinu uspješno implementirao saradnju sa domaćim proizvođačima i kroz projekat 100% domaće. U okviru projekta menadžment  Mercator BH je posjetio proizvodne pogone, uvjerio se u kvalitet proizvoda, stručnost i predanost domaćih proizvođača da na tržište s ponosom plasiraju domaće proizvode koji svoj put do kupaca imaju preko maloprodajne mreže Mercator BH.

Tokom obilaska proizvodnih pogona Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH d.o.o. je istakao sljedeće: "Današnja posjeta je dokaz našeg opredjeljenja za davanje podrške domaćim proizvođačima. Želja nam je da se saradnja Klasa i Mercator BH nastavi i unaprijedi u svim segmentima poslovanja. Mercator će i u narednom periodu intenzivirati napore da kupcima ponudi  kvalitetne domaće proizvode iz Klasovih proizvodnih pogona, jer su to proizvodi koji ispunjavaju sve standarde, odnosno one, za čiju kvalitetu možemo garantovati i pouzdano nuditi našim kupcima. Ukratko, to su proizvodi koje su naši kupci prepoznali i za koje se najčešće i opredjeljuju prilikom kupovine. Naše trajno opredjeljenje je saradnja sa domaćim proizvođačima, jer smo svjesni da na taj način direktno pomažemo lokalnu ekonomiju."

Rusmir Hrvić , direktor društva Klas d.d. Sarajevo je sa neskriveni zadovoljstvom današnjim sastankom naglasio: "Zahvaljujem se g. Hadžisulejmanoviću na podršci, prvi je od naših kupaca koji je došao u Klas od kada je preuzet od strane Grupacije As Jelah. To zaista posebno cijenimo. Cijenimo i inicijativu da sarađujemo na projektu 100% domaće, naša široka paleta proizvoda bazirana na žitaricama: brašno, hljeb, peciva, tjestenine i konditorski proizvodi su već u asortimanu Mercatora BH. Želja nam je da nastavimo i unaprijedimo saradnju na svim područjima, pred nama su veliki zadaci što predstavlja poseban izazov imajući u vidu tradiciju koju Klas ima građenu proteklih 112 godina poslovanja. Naš asortiman sačinjavaju kvalitetni domaći proizvodi, uvjereni smo da je projekat '100% domaće' odlična prilika da se sve BH kompanije koje učestvuju u Projektu,  dodatno približe kupcima. Pozdravljam inicijativu iz Mercatora."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti