U Prijedoru započelo asfaltiranje nove saobraćajnice u naselju Pećani

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Prijedoru započelo asfaltiranje nove saobraćajnice u naselju Pećani

22.03.2019. 11:34 / Izvor: SRNA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je juče sa saradnicima mjesto radova na asfaltiranju nove saobraćajnice u naselju Pećani.

Đaković je potvrdio da je dužina ulice oko 800 metara, širina tri metra, vrijednost radova po tenderu 74.500 KM, a izvođač radova je preduzeće "Prijedorputevi".

"Na ovom području živi 130 ljudi koji su na ovom potezu uz magistralni put i prugu prema Novom Gradu. Ovako ćemo nastaviti i u drugim dijelovima grada jer smo uspješno završili ovaj problem zastoja tendera i krećemo u izvođenje planiranih infrastrukturnih projekata, prije svega, u putnoj infrastrukturi.", izjavio je on novinarima.

Đaković je naglasio da se paralelno sa ovim vrši rekonstrukcija makadamskih puteva i rekonstrukcija asfaltnih puteva i da će se tako nastaviti, sa ljepšim vremenom, i u ostalim dijelovima grada Prijedora.

Dalibor Pavić je u ime mještana naselja Raškovac zahvalio Gradskoj upravi na razumijevanju i što su prihvatili inicijativu da se završi i asfaltira ova dionica.

"Ovo je prigradsko naselje i nama ovo mnogo znači jer ovdje ima više od stotinu stanovnika i preko dvadesetoro djece, ulica je vrlo prometna i sva djeca koja su sa desne strane puta ovuda idu u školu tako da je nama asfaltiranje ovog puta veoma značajno.", istakao je Pavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti