U Tuzli otvoreno klizalište sa zabavnim parkom

22.12.2008. 12:58 / Izvor: Tuzlanski list
U Tuzli otvoreno klizalište sa zabavnim parkom

U Tuzli je 21. decembra 2008. godine u kompleksu Slana banja svečano otvoreno klizalište sa zabavnim parkom. Riječ je o zajedničkom projektu Općine Tuzla i JKP Pannonica, koji ima za cilj poboljšanje sportsko-rekreativnih i zabavnih sadržaja i proširenje turističke ponude grada.

Ledena ploha je postavljena na malonogometnom stadionu, a zauzima površinu od 450 kvadratnih metara sa kapacitetom od 120 klizača.

"Zahvaljujući podršci Općine Tuzla i ove zimsk sezone smo uspjeli obezbijediti postrojenje za održavanje leda i rad tuzlanskog klizališta, čime se Tuzla ubraja u jedan od tri grada u našoj zemlji koji su svojim građanima omogućili ovaj vid zimske rekreacije i zabave. Slana banja će sigurno postati najomiljenije mjesto za djecu i omladinu, jer će svakodnevno biti u prilici da ispoljavaju svoje akrobatske i sportske vještine", kazao je ovom prilikom Maid Porobić, direktor d.o.o. Pannonica Tuzla.

On je dodao da će Pannonica i ove sezone organizovati školu klizanja koja će biti aktivna tokom zimskog raspusta. Potrebno je napomenuti i to da je prošlogodišnju školu klizanja prošlo preko 700 djece.

Klizalište će raditi svakim danom od 9 do 23 sata, tj. pet KM za sat klizanja u što je uračunato i iznajmljivanje opreme.

Pored klizališta, instalirani su sportski i rekreativni tereni sa raznim spravama za razonodu i zabavu koji će biti dostupni i u večernjim satima. Cijene korištenja trampolina i ostalih usluga zabavnog parka kreću se od jedne do tri KM.

Rekreativni zimski centar na Slanoj banji će biti aktivan u naredna dva mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti