Usvojen urbanistički projekat "Bjelašnica II" - Izgradnja objekata koštat će 103 mil KM

20.06.2007. 09:38 / Izvor: Dnevni Avaz
Usvojen urbanistički projekat 'Bjelašnica II' - Izgradnja objekata koštat će 103 mil KM

Vijećnici Općinskog vijeća Trnovo na sjednici održanoj 19. juna 2007. godine konačno su usvojli odluku o provođenju urbanisitčkih projekata "Bjelašnica II-faza" i "Gornja Grkarica" te plana parcelacije etno – sela "Tušila". Na sjednici, koju je trnovski načelnik Miralem Ramić najavio kao najznačajniju da sada, prvi put su prezentirani projekti izgradnje objekata na Bjelašnici, odnosno Babinom dolu i Gornjoj Grkarici.

U blizini hotela "Maršal" na površini od 40.000 metara kvadratnih bit će izgrađena četiri hotela među kojima je u ratu srušeni "Smuk". U planu je i izgradnja apartmana, restorana, kafića, aleja, podzemnih garaža, parkinga sa 262 mjesta, dječijeg odmarališta i nove saobraćajnice. Prema procjeni Zavoda za planiranje razvoja KS, izgradnja ovih objekata koštat će 103 miliona KM.

"Površina objekata ne smije prelaziti 5.000 kvadrata. Bit će građeni od takvog materijala da će se u potpunosti uklapati sa olokinom" kazao je načelnik Ramić. Prema njegovim riječima, osim izgradnje novih objekata posjetiocima Bjelašnice trebalo bi obezbijediti nove žičare i ski – staze. Međutim, održavanje i izgradnja žičara i ski – staza nisu u nadležnosti Općine Trnovo, nego Kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti