Za tri mjeseca proizvodnja u Tehničkom remontu

25.03.2014. 09:38 / Izvor: SRNA
Za tri mjeseca proizvodnja u Tehničkom remontu

Peulić je poručio radnicima "Tehničkog remonta" da će ranije potpisani sporazum s novim vlasnikom biti u potpunosti ispoštovan, te da će zaostale plate biti isplaćene u 10 jednakih rata.

Slaven Ristić, predstavnik firme "ELV global" /ELW Global/, koja je kupila bratunački "Tehnički remont", potvrdio je novinarima da će uskoro početi realizacija sporazuma koji je potpisan sa sindikatom ovog preduzeća i Granskim sindikatom metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Ristić je danas razgovarao sa predstavnicima sindikalne organizacije ovog preduzeća, predsjednikom Granskog sindikata rudara i metalaca Tanetom Peulićem i direktorom "Tehničkog remonta" Goranom Domuzom, te najavio da će izmirenje zaostalih plata i drugih obaveza prema radnicima početi u naredna tri mjeseca.

"Tada ćemo krenuti sa proizvodnjom i prijemom određenog broja novih radnika. Postojeće, iskusne radnike ćemo angažovati da praktično obuče mlade, školovane kadrove koje ćemo primiti u radni odnos", rekao je Ristić.

On je precizirao da su u toku pregovori sa jednom njemačkom i austrijskom kompanijom o proizvodnji rezervnih auto-dijelova i "malih blindiranih kućica", za šta će biti potrebno angažovanje većeg broja radnika.

Peulić je poručio radnicima "Tehničkog remonta" da će ranije potpisani sporazum s novim vlasnikom biti u potpunosti ispoštovan, te da će zaostale plate biti isplaćene u 10 jednakih rata.

"Postignutim dogovorom je definisano da će svi radnici biti angažovani kod novog vlasnika, a sva njihova prava i obaveze ispoštovani u skladu sa sporazumom", rekao je Peulić.

Domuz je naveo da "Tehnički remont" trenutno ima 120 radnika, od kojih će njih oko 50 ove godine steći pravo na penziju. "To će nam omogućiti prijem novih stručnih kadrova. Trenutno je angažovano 50 radnika u proizvodnji jamskih vagona, zatim popisu robe i drugim poslovima koji su neophodni u zaokruživanju procesa privatizacije", rekao je Domuz.

On je naveo da ovo preduzeće duguje radnicima oko 2,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti