Edukacija za privrednike u aprilu u Privrednoj komori KS

29.03.2016. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Edukacija za privrednike u aprilu u Privrednoj komori KS

Edukacija za privrednike u aprilu - od okolinske buke, korporativnog upravljanja u dioničkim društvima do deset stvari kojih morate znati o prodaji.

Edukacija za privrednike u aprilu - od okolinske buke, korporativnog upravljanja u dioničkim društvima do deset stvari kojih morate znati o prodaji.

Za mjesec april tekuće godine, Centar za edukaciju Privredne komore Kantona Sarajevo priprema nekoliko edukacija namijenjenih privrednicima, koji žele unaprijediti svoje poslovanje.

Prvi seminar planiran je za 15. april i odnosi se na mjerenje i procjenu nivoa okolinske buke, a namjera organizatora je upoznati mjerno-ispitne laboratorije sa problematikom mjerenja nivoa buke, te privredne subjekte, čija djelatnost emituje buku, sa načinima i mogućnostima ograničenja nivoa buke, kao i sa obavezama poštivanja zakonske regulative, koja uređuje ovu oblast.

Seminar pod nazivom „Korporativno upravljanje u dioničkim društvima i dioničkim društvima sa učešćem državnog kapitala“, održat će se 22. aprila. Na seminaru će biti prezentovana stručna znanja i iskustava po pitanju primjene Zakona o privrednim društvima, kao jednog od normativnih akata kojim će se intenzivirati privredni razvoj, kao strateški prioritet, zatim nova zakonska rješenja koja se odnose na dionička društva, kao i pitanja koja se odnose na upravljanje dioničkim društvima, sa učešćem državnog kapitala. Kada su u pitanju nova rješenja, može se reći da je novi zakon pretrpio značajne izmjene upravo na području upravljanja dioničkim društvima, koja zbog svog ekonomskog potencijala, privredne moći kojom raspolažu, imaju mogućnost velikoj utjecaja kako na privredu, tako i stabilnost tržišta u cjelini.

„Deset stvari koje morate znati o prodaji“, tema je edukacije planirane za 26. april, a za cilj ima  naučiti polaznike šta je to prodajni proces, koja je uloga prodavača u njemu i koje su karakteristike bitne vrhunskom prodavaču, zatim šta je važno u komunikaciji sa kupcem, koji je značaj prvog utiska koji kupci steknu o nama, do pitanja kako da se nosimo sa »teškim« kupcima, te kako efikasno obaviti prodajni razgovor s ciljem postizanja maksimalnih rezultata. Ova edukacija je namijenjena direktorima prodaje, supervizorima u prodaji, prodavačima i ostalima koji se direktno ili indirektno bave prodajom.

Pored ovih, Privredna komora Kantona Sarajevo priprema još dva seminara o temama „Zakon o porezu na dohodak“ i „FATCA - Usklađivanje finansijskih institucija sa propisom  Foreign Account Tax Compliance Act“.

Više informacija o seminarima u Komori, možete dobiti u Centru za edukaciju Privredne komore Kantona Sarajevo, na brojeve telefona 033 250-117 i 033 250-116.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave