al
dm drogerie markt BiH: Slobodan dan roditeljima prvačića

Filantropi

dm drogerie markt BiH: Slobodan dan roditeljima prvačića

03.09.2019 12:20:10 / Izvor: Akta.ba

Nove generacije prvačića ispraćene su u svoje školske klupe. Ovaj veliki dan važan je događaj ne samo za mališane nego i za njihove roditelje. Tim povodom, a u cilju pružanja podrške zaposlenicima u svim životnim fazama, kompanija dm drogerie markt drugu godinu zaredom pruža mogućnost iskorištavanja slobodnog dana roditeljima prvačića na prvi dan škole.

"Mi kao kompanija smatramo da je prvi dan škole važan ne samo za prvačiće, nego i za njihove roditelje. Stoga smo odlučili roditeljima prvačića pružiti mogućnost da taj dan budu uz svoje mališane, otprate ih uz prvo školsko zvono te zajedno s njima podijele radost i utiske prvog školskog dana." – izjavila je Alida Čović Mezet, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a.

Ove godine slobodan dan povodom početka školske godine iskoristit će 42 dm zaposlenika, čiji će prvačići dobiti i simbolične poklone. "U našoj poslovnoj zajednici želimo postići atmosferu u kojoj će ciljevi i vrijednosti firme biti usaglašeni sa životnim ciljevima i vrijednostima svih naših zaposlenika. Oni su naša najveća snaga te i na ovaj način želimo pokazati da smo tu jedni za druge u svim trenucima a naročito onim izazovnim" – dodala je Čović Mezet.

dm je mislio i na svoje kupce. Pa povodom početka nove školske godine, do 8.9. sve školarce koji sa svojim roditeljima dođu u kupovinu u dm prodavnicama očekuje prigodan poklon koji će sačuvati uspomene na, za mnoge, najljepše životno razdoblje.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 700 zaposlenika i 74 prodavnice u 42 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2017/18. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 161,4 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi