Pokrenut rad Pearson VUE, Certiport i PSI test centara u Sarajevu

19.03.2021 11:51:33
Pokrenut rad Pearson VUE, Certiport i PSI test centara u Sarajevu

Novo mjesto za lično usavršavanje

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u predstavništvu LINKgroupa u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Zmaja od Bosne 16, Kubus D) pokrenut rad Certiport, Pearson VUE i PSI test centara.

Novo mjesto za lično usavršavanje

Pearson VUE je lider u globalnom „computer-based” testiranju za akademske, vladine i profesionalne testing programe. Polaganje Pearson VUE ispita se organizuje u okviru 5.600 ovlaštenih test centara, u više od 188 zemalja i na 47 jezika širom svijeta.

Certiport je vodeći provajder za razvoj certifikacionih ispita i testiranja. Polaganje Certiport ispita se organizuje preko mreže od 14.000 ovlaštenih testing centara širom svijeta i izvodi se u više od 148 zemalja i na 26 jezika.

PSI je provajder u oblasti testiranja i talent menadžmenta za široki krug kandidata, kako iz privatnog i javnog sektora tako i iz vladinih institucija i agencija. Polaganje PSI ispita se organizuje u više od 160 zemalja širom svijeta i godišnje se certifikuje preko 15 miliona kandidata.

Neki od testing programa koji se realizuju u okviru Pearson VUE, Certiport i PSI test centara su Adobe, Autodesk, CompTIA, Oracle, Zend Technologies, Microsoft i mnogi drugi. Pored toga, polaznici i studenti LINKgroup obrazovnih ustanova, kao i svi ostali zainteresovani kandidati, u mogućnosti su da polažu i "Skills for English", zvanični ispit iz engleskog jezika u okviru vizne procedure Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Tim Link group sa nestrpljenjem očekuju prva polaganja ispita i raduju se prvim kandidatima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje