al

Predstavljamo

Wintec - Mobilno reciklažno dvorište

18.03.2016 15:33:08 / Izvor: Akta.ba

Mobilno reciklažno dvorište je mobilna reciklažna jedinica, zatvorena i zastićena od oborinskih voda, sunca, vjetra. Prenosiva jedinica kamionom sa podizačem ili navlakačem te drugim sredstvima prijenosa, podizanja ili spuštanja na vozilu.

Konstrukcija je izvedena iz profiliranih limova koji čine prilagodene profile sukladno nosivoj cjelini. Mobilno reciklažno dvorište postavlja se na ravnu tvrdu postojeću podlogu, asfalt ili beton. Korisni prostor opremljen je sa specijalnom opremom za prihvat i skladištenje prikupljenog otpada do preuzimanja.

Oprema unutar skladišta je certificirana za sigurnost i sprječava rasipanje ili razlijevanje te krađu otpada. Prilikom rada mobilnog reciklažnog dvorišta, odgovorna osoba ima ključeve za otvaranje pristupnih otvora na kontejneru koji su smješteni sa prednje, stražnje i bočne strane sa dvostrukim zaokretnim vratima, tako da omogućuju nesmetani pristup za odlaganje otpada.

Rad mobilnog reciklažnog dvorišta nema negativnog utjecaja na okolinu, mogu se postavljati na parkirna mjesta ili slobodne prostore. Opremljena su sa opremom prema Pravilniku o gospodarenju otpadom NN 23/14, prema članku 17. Primarni spremnici su pričvrsćeni, osigurani od prevrtanja u transportu Sadržaj prikupljenog otpada je siguran od krađe i prelijevanja. Osoba koja vrši prikupljanje mora biti savjesna i obučena. Kompletna konstrukcija je čvrsta, skladna cjelina.

Boja mora biti trajna, otporna na vlagu, soli, te skladna sa prirodom. Vanjski izgled mora biti skladan sa vidljivim natpisima namjene i slikovno označenim sadržajem. Mobilno reciklažno dvorište mora biti opremljeno sa aparatom za gašenje pozara.

Četiri tipa - pogodna za manipulaciiju kamionom podizačem, navlakačem, grajferom, viličarem, dizalicom. Certificiran od strane ovlaštenih institucija. Mogućnost prikupljanja 33 ključna broja otpada - prema zakona o otpadu. Posebno odvojen problematični otpad.

WINTEC d.o.o. je osnovan 2014. godine kao društvo ograničene odgovornosti sa sjedištem u Vogošći koje se bavi zastupništvom najboljih brendova iz oblasti zaštite okoline i upravljanja čvrstim otpadom, pročišćavanja otpadnih voda, specijalnih strojeva i vozila, poljoprivrednih mašina, amfibija za čišćenje rijeka i jezera, kao i naprednih tehnologija evidencije radnog vremena, kontrole pristupa, parking sistema i smart benzinskih postaja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo