Bijeljina: Usvojen nacrt rebalansa budžeta

19.05.2017. 11:02 / Izvor: SRNA
Bijeljina: Usvojen nacrt rebalansa budžeta

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su Nacrt rebalansa budžeta za 2017. godinu kojim se budžet grada uvećava za 4,6 miliona KM novog kreditnog zaduženja.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su Nacrt rebalansa budžeta za 2017. godinu kojim se budžet grada uvećava za 4,6 miliona KM novog kreditnog zaduženja. Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić rekao je da ukupan budžet iznosi 51,9 miliona KM i da je za 10 odsto veći od planiranog, koji je usvojen u decembru prošle godine.

"Budžet je veći za 4,6 miliona KM, odnosno za iznos kojim bismo kreditnim sredstvima od četiri miliona KM rješavali infrastrukturne poslove, a 600.000 KM je za izmirenje obaveza za Agrarni fond, odnosno podsticaje poljoprivrednicima", rekao je Bašić novinarima.

On je naveo da se ostvaruje sve što je budžetom planirano.

"Sredstva po osnovu kreditnog zaduženja raspoređuju se na izdatke za infrastrukturu i ORIO projekat u okviru kojeg se gradi kanalizacija u gradu, kao i za izmirenje obaveza iz ranijeg perioda", rekao je Bašić i napomenuo da su pri izradi rebalansa ispoštovane preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske i prihod po osnovu PDV-a smanjen je za gotovo 129.000 KM.

On kaže i da su troškovi materijala i usluga smanjeni za 250.000 KM, a napravljen je i plan za izmirenje obaveza iz ranijeg perioda u iznosu od 845.000 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital