Holdina otvorila nove INA benzinske stanice na autoputu

18.05.2017. 15:28 / Izvor: Akta.ba
Holdina otvorila nove INA benzinske stanice na autoputu
OTVORI GALERIJU

Dvije benzinske stanice predstavljaju realizaciju projekta vrijednog četiri miliona KM i nastavak su saradnje sa JP Autoceste FBiH.

Na odmorištu Lepenica autoputa A1 u blizini Sarajeva,  Holdina Sarajevo, članica INA Grupe, danas je svečano otvorila dvije nove INA benzinske stanice.

Dvije benzinske stanice predstavljaju realizaciju projekta vrijednog četiri miliona KM i nastavak su saradnje sa JP Autoceste FBiH, a njihovim otvaranjem pružena je mogućnost zaposlenja za 25 ljudi.

Direktor Holdine Ante Aralica kazao je kako otvaranjem dvije navedene benzinske postaje zaokružuju projekt od četiri INA objekta na Koridoru 5c.

"Ove investicije imaju za cilj predstaviti moderne benzinske postaje najvišeg standarda koje će našim kupcima ponuditi najbolje gorivo, široku ponudu roba i bogat gastro program u sklopu našeg Fresh Cornera. Želim istaći da je naša odluka i smijer da gradimo i investiramo u vrhunske objekte sve sa samo jednim ciljem – ponuditi našim kupcima najbolje u svim aspektima. Smatramo da podizanjem nivoa usluge i ponude proizvoda pokazujemo poštovanje prema našim kupcima koji su fokus našeg poslovanja", kazao je Aralica.

Osvrnuo se i na investicijsku klimu u Bosni i Hercegovini, koja nije baš povoljna, te pojasnio kako je upravo zbog ne baš dobre poslovne klime prema investitorima projekat kasnio 450 dana.

"Pripreme su trajale jako dugo, a kada smo zakopali sve je išlo jako brzo", istaknuo je Aralica, te zamolio predstavnike vlasti u BiH da naredni put budu puno brži.

Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH kazao je kako će ova pumpa sigurno upotpuniti usluge svih korisnika autoceste.

"Naše je da stvaramo bolju klimu za investitore,  država je složena ali se trudimo da svim našim kupcima pojednostavimo sve procedure", kazao je Martić.

Nastavljajući praksu društveno-odgovornog poslovanja, u čast svečanog otvaranja, predstavnici Holdine uručili su donacije JU Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, kao vid podrške njihovom radu i doprinosu zajednici.

INA benzinske stanice na Lepenicama pripadaju mreži od 47 stanica, od kojih je 13 renoviranih po najsavremenijim standardima poslovanja. Uz svoju primarnu namjenu, u projekat benzinske stanice na odmorištu Lepenice, uključen je i prostor za odmor i osvježenje od putovanja, parking prostor te dječije igralište.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti