EU

Slovenija: Lani skoro 3000 prijava za gospodarski kriminal i korupciju

15.03.2014. 09:23 / Izvor: Fena
Slovenija: Lani skoro 3000 prijava za gospodarski kriminal i korupciju

Slovenska policija lani je podnijela skoro 3000 prijava za korupciju i gospodarski kriminal, iznio je u petak slovenski ministar unutarnjih poslova Gregor Virant govoreći u parlamentu na savjetovanju o vraćanju novca

Slovenska policija lani je podnijela skoro 3000 prijava za korupciju i gospodarski kriminal, iznio je u petak slovenski ministar unutarnjih poslova Gregor Virant govoreći u parlamentu na savjetovanju o vraćanju novca koji je iz države kriminalnim kanalima prebačen u inozemstvo, posebno u tzv. porezne oaze.

"Borba protiv gospodarskog kriminala i korupcije jedan je od najviših prioriteta vlade", rekao je Virant, dodavši da vlada kadrovski i financijski jača policiju i pravosudne organe, da više nema "nedodirljivih" i da se nada kako će neki od započetih postupaka za gospodarski kriminal i korupciju, u koje su upleteni istaknuti gospodarstvenici i političari, završiti osuđujućim presudama.

"Stvari treba retroaktivno raščistiti, kako bi bili kažnjeni oni koji su pokrali državnu imovinu. Moramo natjerati strah u kosti i svima onima koji sada razmišljaju o takvim zloporabama te im dati do znanja da je velika vjerojatnost kako će kaznena djela biti istražena i procesuirana na sudovima", rekao je Virant.

Dodao je da postoje načini kako ukradeni kapital koji je odnesen iz države vratiti.

Mitja Bervar, predsjednik Državnog vijeća koji je jedan oblik gornjeg parlamentarnog doma, rekao je na savjetovanju vezano uz otjecanje sredstava u porezne oaze da je po nekim procjenama iz Slovenije u inozemstvo otišlo više od deset milijardi eura ukradenog kapitala te da je na svima odgovornost da se nađe način kako ta sredstva vratiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU