Konzum BiH u saradnji sa Pomozi.ba i CPCD pomaže ugroženim područjima

20.05.2014. 08:05 / Izvor: eKapija.ba
Konzum BiH u saradnji sa Pomozi.ba i CPCD pomaže ugroženim područjima

Konzum je uspostavio saradnju s Udruženjem „Pomozi.ba“ i Centrom za promociju civilnog društva u želji da odgovori na što veći broj upita za pomoć

Konzum je uspostavio saradnju s Udruženjem „Pomozi.ba“ i Centrom za promociju civilnog društva u želji da odgovori na što veći broj upita za pomoć. S obzirom na to da Pomozi.ba i CPCD raspolažu relevantnim informacijama o potrebama stanovništva poplavljenih područja, na ovaj način sva će pomoć biti usmjerena tačno tamo gdje je u tom trenutku najpotrebnija.

Konzumova velika distribucijska i logistička mreža ovom prilikom stavlja se u potpunosti na raspolaganje Udruženju „Pomozi.ba“ , CPCD-u i svim građanima koji žele pomoći svojim donacijama. Prvenstveno su potrebni svi higijenski proizvodi, proizvodi za čišćenje i dezinfekciju, pelene za djecu i odrasle, posteljina, peškiri te muško i žensko rublje i odjeća, prehrambeni artikli s dužim rokom trajanja te hrana za bebe.
Tako će u svim Konzum prodavnicama u Bosni i Hercegovini biti uspostavljena prikupljališta svih robnih donacija građana, koje će Konzum dostavljati direktno na lokacije poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini. Popis Konzumovih prodavnica u koje možete donijeti svoju robnu donaciju pronađite na http://www.konzum.co.ba/Prodavaonice/Popis.aspx.

Agrokor koncern i sve njegove članice od početka aktivno sudjeluju u pružanju pomoći i doniranju najpotrebnijih sredstava za poplavljena područja Bosne i Hercegovine, odgovarajući na direktne upite za pomoć. Sredstva će se i dalje nastavljati donirati, ali od jučer u saradnji sa Udruženjem „Pomozi.ba“ i CPCD-om radi optimalne distribucije i pomaganja najpotrebitijima. Ovim putem molimo da se svi budući upiti upućuju na e-mail adrese pomozi@pomozi.ba i info@cpcd.ba koji će ih svrstavati po prioritetu i proslijeđivati Konzumu.

Konzum Bosna i Hercegovina u ovoj teškoj situaciji suosjeća sa svim stanovnicima koji su pogođeni elementarnim nepogodama u poplavljenim područjima i nastoji svojim aktivnostima pomoći najugroženijima. Od prvog dana smo se aktivno uključili u pomoć ugroženom stanovništvu i kao društveno odgovorna Kompanija, nastavljamo dalje sa našim humanitarnim aktivnostima kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Zahvalili su svim zaposlenicima Konzuma i ostalih kompanija u sastavu koncerna Agrokor koji su ovih dana aktivno dostavljali pomoć poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi