Filantropi

Svečano otvoreno igralište Prve osnovne škole u Zavidovićima

28.12.2012. 14:26 / Izvor: eKapija.ba

 

LiderU Prvoj osnovnoj školi u Zavidovićima svečano otvoreno igralište, koje će se koristiti za potrebe izvođenja nastave i rad sportskih sekcija ali i za potrebe treninga Univerzalne škole sporta „LIDER“ u Zavidovićima.

Mikrokreditna fondacija „LIDER“ je pokrovitelj projekta, a na izvođenju radova od 23.11.-23.12. su učestvovali predstavnici ove osnovne škole i Univerzalne škole sporta „LIDER“.  Igralište je opremljeno sa neophodnom opremom za mini fudbal i odbojku, zajedno sa loptama i obilježavanjem terena. MKF „LIDER“, osim što punih 10 godina obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu na teritoriju Federacije BiH je vođen vizijom poboljšanja socijalnog i ekonomskog statusa klijenata, povećanja zaposlenosti i kontinuirane podrške razvoju poduzetništva, te jačanju lokalne zajednice.

Prilikom predaje igrališta na upotrebu gosp. Džavid Sejfović, direktor MKF „LIDER“ je naglasio sljedeće: „ Nastojimo da budemo primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima.  Ponosni smo na ovaj projekat jer je implementiran zajedno sa Prvom osnovnom školom i Univerzalnom školom sporta i svakako će podmiriti njihove potrebe za izvođenje nastave i treninga za učenike i djecu koja se aktivno bave sportom.“ Gosp. Sejfović je u nastavku dodao da se svakako nadaju da će MKF „LIDER“poslužiti kao primjer i svojevrstan podsticaj i drugima da se odluče na sličan doprinos zajednici.

„Za naše učenike i nastavnike i članove škole sporta ovo igralište znači puno jer je raspored korištenja skoro pa popunjen. Mikrokreditna fondacija LIDER je prisutna u Zavidovićima već dugi niz godina i možemo slobodno reći da su postali sastavni dio ovog grada sa svojom osnovnom djelatnošću ali i aktivnostima koje su pokrenuli za unapređenje života građana generalno“, riječi su direktora Univerzalne škole sporta, gosp. Ajdina Bukvića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi