Adrenalin park u Pionirskoj dolini trebao bi biti završen do kraja augusta

11.08.2020. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Adrenalin park u Pionirskoj dolini trebao bi biti završen do kraja augusta

Prvi dijelovi adrenalin parka u Pionirskoj dolini čija izgradnja je počela prije nešto više od dvije sedmice već su montirani.

Prvi dijelovi adrenalin parka u Pionirskoj dolini čija izgradnja je počela prije nešto više od dvije sedmice već su montirani, a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Postavljena je nosiva konstrukcija i montiraju se posljednji dijelovi vještačke stijene za penjanje.

Vještačka stijena visine je preko 6 metara, a površina joj je veća od 50 metara kvadratnih.

Prve sajle za zip line su također postavljene, a u izgradnji su polazna i zaustavna platforma. Pripreme za izgradnju adrenalinskih staza s preprekama su također u toku.

Adrenalin park u Pionirskoj dolini trebao bi biti završen koncem ovog mjeseca, a činiti će ga tri vrlo interesantna dijela za potpunu adrenalinsku zabavu. Ovo je potpuno novi sadržaj i ponuda za sve posjetioce Pionirske doline i prvi ovakve vrste u centru Sarajeva.

Nakon što bude završena izgradnja adrenalin parka koji će se prostirati na lijevoj strani Pionirske doline, od ulazne kapije, u hladu visokih stabala, bit će izvršena i obuka radne snage koja će raditi i brinuti o sigurnosti djece i mladih.

Adrenalin park u Pionirskoj dolini prostirat će se na ukupnoj površini oko 2.500 metara kvadratnih, a u planu je da ovaj prostor uskoro dobije i nove sadržaje koje će djeci biti na raspolaganju tokom zimskih mjeseci.

Inače, izgradnja adrenalin parka projekat je koji preduzeće Park i Pionirska dolina realiziraju uz punu podršku Općine Centar koja je obezbijedila finansijska sredstva za njegovu izgradnju i obuku radnika.

Novi sadržaj u Pionirskoj dolini posjetiocima bi mogao biti dostupan već krajem avgusta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije