Ako cijena ne bude dobra, Telekom ostaje u vlasništvu države

01.08.2015. 12:14 / Izvor: SRNA
Ako cijena ne bude dobra, Telekom ostaje u vlasništvu države

Telekom Srbija neće biti prodat ako ponuđena cijena ne bude zadovoljavajuća i ostaće u državnom vlasništvu, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da "Telekom Srbija" neće biti prodat ako ponuđena cijena ne bude zadovoljavajuća i ostaće u državnom vlasništvu.

"Ukoliko ne dobijemo cenu koju očekujemo, nećemo ga prodavati samo da bismo rekli da smo završili privatizaciju i on će ostati u državnom vlasništvu", rekao je Ljajić za televiziju "Pink".

Ljajić kaže da postoji interesovanje investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija za kupovinu "Telekoma Srbija", ali je dodao da Vlada ima i "plan B".

On je objasnio da taj plan znači da će se "Telekom" reorganizovati, organizovaće profesionalni menadžment, a država će uložiti sredstva u razvoj da bi ta kompanija mogla da izdrži konkurenciju.

LJajić je najavio da će 3. avgusta biti raspisan javni poziv za privatizaciju.

"Razgovaramo sa potencijalnim investitorima i kupcima. Postoji intresovanje i ljudi dolaze, videćemo šta će od toga da bude... Ima interesovanja i investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija", rekao je Ljaljić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije