Francuska zainteresovana za ulaganje u Republiku Srpsku u oblasti saobraćaja

08.06.2021. 14:09 / Izvor: Akta.ba
Francuska zainteresovana za ulaganje u Republiku Srpsku u oblasti saobraćaja

Postoji interes francuskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku u oblasti komunikacija i saobraćaja, poručila je ambasadorica Republike Francuske u BiH Christine Toudic.

Postoji interes francuskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku u oblasti komunikacija i saobraćaja, poručila je ambasadorica Republike Francuske u BiH Christine Toudic.

Ona je jučer održala sastanak sa ministrom saobraćaja i verza RS Nedeljkom Ćorićem i tom prilikom istakla da cilj unapređenje ekonomskih odnosa i doprinos rastu stranih investicija u BiH. 

 

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima iz oblasti saobraćaja i komunikacija, unapređenju ekonomske saradnje Republike Srpske i Francuske, planiranim reformama i projektima i potencijalnim investicijama francuskih kompanija.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić upoznao je ambasadoricu o najvažnijim infrastrukturnim projektima koje provodi Ministarstvo saobraćaja i veza, dosadašnjim aktivnostima,  prioritetima i planovima u budućem radu.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja Francuske i Republike Srpske biti nastavljena u obostranom interesu i da će biti  dodatno unaprijeđena u narednom periodu, posebno u oblasti komunikacija i saobraćaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije