Investicije / PROJEKTI

Javna garaža u Bijeljini: Za početak realizacije treba još 350.000 KM za imovinske odnose

13.02.2021. 11:15 / Izvor: Akta.ba

Odavno se u Bijeljini govori o izgradnji javne garaže, kojom bi bili riješeni problemi parkiranja u gradu. Urađen je i projekat, a kako bi se ušlo u realizaciju projekta izgradnje javne garaže u Bijeljini, u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da je neophodno obezbijediti 350.000 KM kako bi se riješili imovinski odnosi za još četiri parcele.

Projekat kojim bi bio riješen problem parkiranja u gradu vrijedan je oko 3,2 miliona KM, javlja ntvarena.com.

Na području grada obilježeno je 850 parking mjesta, a izgradnjom javne garaže jednim podzemnim i četiri nadzemna  nivoa, gužve na parkinzima biće manje. Projektovana vrijednost radova za izgradnju javne garaže je nešto više od 3.2 miliona KM.

Planirano je da javna garaža bude izgrađena na uglu ulica 27. marta i Save Kovačevića. U prizemnoj etaži predviđena su 32 parking mjesta i još dodatnih 12 parking mjesta za invalide. U podrumu je predviđeno 57 parking mjesta, na prvom i drugom spratu po 61 a na na krovnoj parking površini 59 parking mjesta, što ukupno iznosi 282 parking mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije