Investicije / URBANIZAM

Mibral završava rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Dolina

23.10.2019. 08:44 / Izvor: Akta.ba

Sa okončanjem radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, čija realizacija je u toku, planirano je da se odmah krene sa projektom asfaltiranja saobraćajnice u Ulici Dolina (Mjesna zajednica „Marijin dvor“).

Tim povodom je u Općini Centar upriličeno potpisivanje sporazuma o finansiranju pomenutih radova.

U ime Općine Centar sporazum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Direkcije za puteve Kantona Sarajevo sporazum potpisao direktor Selmir Kovač.

"Potpisivanjem ovog sporazuma napravili smo preduslov za početak radova na asfaltiranju Ulice Dolina na Marijin dvoru, odmah nakon što budu okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže. Ovo je jedan od zajedničkih projekata kojeg ćemo realizovati u saradnji sa Općinom Centar i nadam se uspješno privesti kraju. Nadležna služba Općine Centar je već provela proceduru odabira izvođača radova tako da odmah sa završetkom rekonstrukcije možemo započeti sa uređenjem i asfaltiranjem saobraćajnice", izjavio je Kovač nakon potpisivanja sporazuma čija ukupna vrijednost iznosi 373.000 KM.

Od navedenog iznosa za sanaciju Doline ulice će biti izdvojeno 185.000 KM, dok će za sanaciju Ulice Čobanija, koja je također predmet potpisanog sporazuma, biti izdvojeno 188.000 KM. Navedena sredstva je obezbijedila Direkcija za puteve KS, dok će Općina Centar imati obavezu da nakon potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem radova, građevinskom firmom „Grakop“ iz Kiseljaka, obezbijedi nadzor za ove projekte.

Radnici građevinske firme „Mibral“ su, otkako su započeli radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Dolina, do danas postavili oko 180 metara nove komunalne mreže.

Za nadzor ovog projekta, čija vrijednost iznosi gotovo 419.000 KM, je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije