Most u Halilovićima u funkciji krajem augusta

Investicije / URBANIZAM

Most u Halilovićima u funkciji krajem augusta

15.08.2019. 11:44 / Izvor: Oslobođenje

Građani KS-a nezadovoljni su zbog dugotrajne sanacije mosta u Halilovićima, a koja je prema zadanim rokovima trebala davno biti završena. Naime, izvođaču rekonstrukcije, firmi Euro-asfalt, koja je radove počela u maju, dat je rok od mjesec da završi radove, ali je on uveliko probijen.

Mirzet Sarajlić iz Direkcije za ceste KS-a, koja je investitor ovog projekta, pojasnio je kako prvobitno nije bilo planiralo neko veće ulaganje niti ozbiljniji zahvat na mostu, ali je do promjene došlo kada se krenulo u obnovu.

"Zbog starosti konstrukcije, ipak je bilo neophodno da se urade temeljiti zahvati na konstrukciji lukova mosta, ojačanje temelja stubnih mjesta i zbog toga smo morali izmijeniti projekat. S obzirom na to da su na mostu bili stari materijali, morali smo naći rješenje kako na njemu da primijenimo nove materijale i tehnologije. To je dovelo do pomjeranja rokova", kazao je Sarajlić.

Trenutno se, prema njegovim riječima, radi betonska kolovozna ploča, kao i pripreme na montiranju staza i ivičnjača koji ranije nisu postojali na mostu.

"Svi ovi radovi, kao i završno asfaltiranje trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca. Molimo građane da se još malo strpe, sigurni smo daće biti j ako zadovoljni urađenim poslom", naveo je Sarajlić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije