Nakon višegodišnjeg čekanja: Mostar će ipak dobiti golf teren

11.09.2014. 11:13 / Izvor: eKapija.ba
Nakon višegodišnjeg čekanja: Mostar će ipak dobiti golf teren

Radi se o velikom projektu koji će biti od velikog značaja za Grad Mostar jer će se na ovaj način otvoriti veliki broj radnih mjesta, a i sama ponuda grada biće obogaćena i podignuta na veći nivo.

Izgradnja golf terena Bijelo Polje je projekat na koji dugo čekaju Mostarci. Konačno, ako se sve bude odvijalo prema predviđenom planu uskoro bi mogla započeti realizacija projekta o kojem se priča više od pet godina.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara za eKapija.ba je kazao kako je investitor Most Connections Ltd London otvorio predstavništvo firme u Mostaru i radi na imovinskim pokazateljima, odnosno nagodbama sa vlasnicima zemljišta, pošto je dobar dio zemljišta u privatnom vlasništvu.

Bubalo pojašnjava, kako je Grad Mostar donio odluku o izradi regulacijskog plana među kojima je i plan u Bijelom Polju, odnosno golf teren.

"Radi se o velikom projektu koji će biti od važnog značaja za Grad Mostar jer će se na ovaj način otvoriti veliki broj radnih mjesta, a i sama ponuda grada biće obogaćena i podignuta na  veći nivo", pojasnio je Bubalo.

Podsjećamo, cilj izgradnje golf terena je razvoj golf turizma na ovim područjima. Uz golf teren gradit će se i drugi turistički objekti koji će ugostiti ne samo ljubitelje golfa, nego zadovoljiti i zahtjeve onih koji to nisu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije