Počela rekonstrukcija krova stare škole u Razboju

25.10.2013. 09:11 / Izvor: eKapija.ba

U Razboju je počela rekonstrukcija krova starog objekta Osnovne škole "Dositej Obradović". Za izvođača radova je izabrana firma "Arting invest" iz Gradiške a vrijednost investicije iznosi 30.641 KM.

U Razboju je počela rekonstrukcija krova starog objekta Osnovne škole "Dositej Obradović". Za izvođača radova je izabrana firma "Arting invest" iz Gradiške a vrijednost investicije iznosi 30.641 KM. Najveći dio sredstava je već osiguran, pa je tako iz kabineta predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, izdvojeno 20 hiljada maraka, Opština Srbac će izdvojiti 3,5 hiljade a preostali dio novca će se obezbijediti dobrovoljnim novčanim prilozima nekadašnjih učenika ove škole.

"Nedavno su obnovljeni temelji i noseći stubovi zgrade a ovih dana se radi na sanaciji krovne konstrukcije. Predviđeno je da se u narednih par sedmica objekat stavi pod krov", rekao je član građevinskog odbora, Jordan Kuvalja i pozvao zainteresovane firme i pojedince da se uključe u realizaciju ove investicije.

Ovo je jedan od najstarijih objekata u srbačkoj opštini koji je vremenom prilično oštećen, pa je čak predstavljao prijetnju učenicima zbog potencijalnog urušavanja.

Zbog svoje istorijske i kulturno-obrazovne vrijednosti, uz pomoć bivših učenika, nastavnika, građana i donatora, objekat će zadržati svoj autentični izgled.

U njemu će se nalaziti službene prostorije mjesne zajednice i KUD-a, a predviđen je prostor i za đačku biblioteku te druge kulturne i edukativne potrebe naroda ovog kraja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije