Investicije / NEKRETNINE

Prijedorska kompanija "Aleks" d.o.o. investira izgradnju poslovno-obrazovnog centra u naselju Pećani

01.10.2008. 09:49 / Izvor: Nezavisne novine

Kamen temeljac za izgradnju poslovno-obrazovnog centra, u kojem će biti smješteni pravni i ekonomski fakultet, položen je 30. 09. 2008. godine u najvećem prijedorskom gradskom naselju Pećani.

Investitor ovog velikog fakultetskog centra "Aleks" d.o.o. Prijedor obavezao se da će izgradnja zgrade površine 3.500 metara kvadratnih, biti okončana do početka naredne akademske godine.

"Ovo je naš dugogodišnji san, koji se počeo ostvarivati. Investitori će u univerzitetsko zdanje uložiti oko 4,5 miliona KM. Budući studenti ove visokoškolske ustanove će znanje sticati po najvišim evropskim standardima, a njihovi profesori biće pravni i ekonomski eksperti Privredne akademije iz Novog Sada", kazao je juče Stanko Vujković, direktor Poslovno-obrazovnog centara "Aleks".

Marko Pavić, načelnik opštine, kazao je da mu je drago da uz pomoć "Aleksa", čiji su suvlasnici Jovica Marković iz Smedereva i Marko Carić iz Novog Sada, Prijedor može planirati da u skoroj budućnosti postane i univerzitetski centar.

"To je Prijedor odavno zaslužio, a sada se ta ideja konačno i počela implementirati. Zato treba zahvaliti investitorima iz Srbije, što su odlučili da poslovno-obrazovnu zgradu grade ovdje u Prijedoru, jer ćemo na taj način i obrazovati mlade stručnjake iz oblasti prava i ekonomije koji su nam i te kako potrebni za implementaciju razvojnih projekata grada", rekao je Pavić.

Čestitke graditeljima budećeg visoko-obrazovnog centra u Prijedoru uputio je i Igor Radojičić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije